Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητισμόςΚυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στο χάντμπολ σ' έναν επεισοδιακό αγώνα

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στο χάντμπολ σ’ έναν επεισοδιακό αγώνα

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ο νικητής στον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών, καθώς επικράτησε της -τυπικά- γηπεδούχου ΑΕΚ με σκόρ 27-29 στο «PAOK Sports Arena».

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε τελικά την κούπα του κυπέλλου, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα ο οποίος αρχικά διακόπηκε, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 17ο λεπτό λόγω επεισοδίων μετά από ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων και ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν εισέλθει με καθυστέρηση στο γήπεδο και ενώ προηγείτο ο ΠΑΟΚ με 7-8. Ο αγώνας τελικά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε αφού προηγούμενα και για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε το γήπεδο από τους οπαδούς και των δυο ομάδων.

Αιτία της προσωρινής διακοπής η ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, με την είσοδο εκείνων της «Ένωσης» που μπήκαν στο γήπεδο με καθυστέρηση. Η Αστυνομία είχε σταματήσει στα Μάλγαρα τους οπαδούς της «Ένωσης» για έναν δεύτερο έλεγχο. Ο τελικός του Κυπέλλου στο χάντμπολ ξεκίνησε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να μην έχουν προλάβει να μπουν εξαιτίας της διαδικασίας και των ελέγχων.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και οι παραινέσεις από τα μεγάφωνα για κόσμια συμπεριφορά δεν είχαν αποτέλεσμα, με συνέπεια οι ομάδες να φύγουν για τα αποδυτήρια.

Λίγη ώρα αργότερα από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε η διακοπή του αγώνα.

Οι αρχηγοί των ομάδων ζήτησαν να συνεχιστεί το ματς αφού πρώτα εκκενωθεί το γήπεδο, ωστόσο η αστυνομία δεν συναίνεσε υπό τον φόβο επεισοδίων έξω από αυτό. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε και αφού προηγουμένως το γήπεδο εκκενώθηκε από τους οπαδούς και των δυο ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ