Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαμαρτυρία για την πρόθεση εγκατάστασης πρόχειρων αιθουσών στο Δ.Α.Κ.

Διαμαρτυρία για την πρόθεση εγκατάστασης πρόχειρων αιθουσών στο Δ.Α.Κ.

dak-eyosmoy

Έγγραφο διαμαρτυρίας κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με την οποία φορείς και κάτοικοι της Νέας Πολιτείας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της διοίκησης του δήμου να εγκαταστήσει δύο πρόχειρες αίθουσες στον αύλειο χώρο του Δ.Α.Κ.

Η διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου  και 24ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας, είναι η παρακάτω:

«Οι υπογεγραμμένοι φορείς, γονείς και κάτοικοι της περιοχής Νέας Πολιτείας Ευόσμου εκφράζουμε τη διαμαρτυρία με την αντίθεσή μας στην πρόθεση του Δήμου για την εγκατάσταση στα ανοιχτά γήπεδα του αύλειου χώρου του Δ.Α.Κ. Ευόσμου δύο(2) πρόχειρων αιθουσών διδασκαλίας για το 19ο και 24ο δημοτικά σχολεία.

Εάν αυτό υλοποιηθεί:

  1. Επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Εξαιτίας αυτού τα παιδιά μας ως μαθητές θα κινδυνεύουν καθημερινά, αφού ο χώρος του Δ.Α.Κ. είναι κυριολεκτικά, όλο το 24ωρο αφύλαχτος και ανοιχτός από τρεις διαφορετικούς δρόμους, με συνεχή ελεύθερη και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ανθρώπων και αδέσποτων. Εάν δε προχωρήσει, όπως διαδίδουν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παιδείας, το άμεσο κλείσιμο μέρους του ίδιου χώρου για εργοτάξιο ανέγερσης του 24ου Δημοτικού η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο αυτά σχολεία ήδη στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια. Το 19ο Δημοτικό με 143 μαθητές, σε κτίριο που χτίστηκε για παιδικό σταθμό, με πολύ μικρό αύλειο χώρο (για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί  τα ανοιχτά γήπεδα του Δ.Α.Κ. για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής). Το 24ο Δημοτικό, με 130 μαθητές, εδώ και εννιά (9) χρόνια στον 1ο όροφο του Δ.Α.Κ., κάτω από τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου, χώρος για τον οποίο τοποθετήθηκε «προσωρινά» από τους ίδιους ανθρώπους που είναι σήμερα στο Δήμο και που δεσμεύθηκαν επιπλέον ότι για όσο χρόνο θα είναι εκεί οι μαθητές δεν θα ξεπεράσουν τους 100.

  1. Κλείνει ο μοναδικός ανοιχτός ελεύθερος χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων για τα παιδιά μας και για τους κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό και με σεβασμό στο δικαίωμα στη μόρφωση και στην αξιοπρέπεια όλων των παιδιών και των γονιών είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λύση.

Το ζήτημα των νέων μαθητών ήταν γνωστό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Παρόλα αυτά αφέθηκε να αντιμετωπιστεί στις αρχές του καλοκαιριού, θέτοντας τελεσίγραφα και άδικα διλήμματα στους γονείς που αγωνιούν και στους οποίους εν τέλει μεταφέρεται η ευθύνη, υποδαυλίζοντας έτσι ανούσιες συγκρούσεις μεταξύ τους.

Πρέπει επιτέλους να πάψει η λογική της πρόχειρης αντιμετώπισης του προβλήματος της σχολικής στέγης. Να πάψει η λογική της απαξίωσης του δικαιώματος ύπαρξης και χρήσης ελεύθερων ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας ως χώρους δράσης και δημιουργίας.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει την πρότασή μας για την ακύρωση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Υπάρχουν στην περιοχή άλλα οικόπεδα που παραμένουν αναξιοποίητα όπως ο ελεύθερος χώρος πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που ούτως ή άλλως προορίζεται για σχολείο.

Ζητούμε ακόμη από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει επιτέλους, με πράξεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σχολικής στέγης για ολόκληρο το Δήμο. Μέρος της επίλυσης είναι η ανέγερση επιτέλους του 12θέσιου 24ου Δημοτικού, η λειτουργία του οποίου θα δώσει πολύτιμη ανάσα στην ευρύτερη περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ