Τη στοχοποίηση του εκπαιδευτικού του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Κουτρουμπάκη καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ της πόλης και το ΔΣ της δηλώνει ότι θα παρευρεθεί στις 8-1-2018, στο σχολείο σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό και καταδίκης όλων των φασιστικών απόψεων και πρακτικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: «Στις 23-12-2017 ενήλικος μαθητής του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ανάρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook καταγγελία, με τίτλο “Η επέλαση της Αριστεράς στα ελληνικά σχολεία”. Το κείμενο αυτό περιέχει πλήθος συκοφαντιών και δυσφημιστικών σχολίων που στοχοποιούν το συνάδελφο Κωνσταντίνο Κουτρουμπάκη, φιλόλογο του ανωτέρω σχολείου και θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Αφορμή του κειμένου αυτού σύμφωνα με την καταγγελία του μαθητή υπήρξε η “τιμωρητική” βαθμολόγηση του διαγωνίσματος του στα Αρχαία Ελληνικά.
Την ίδια ημέρα, μετά από πολλαπλή κοινοποίηση της ανάρτησης από τρίτους, ο συνάδελφος Κ. Κουτρουμπάκης δέχτηκε στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook υβριστικά σχόλια και ευθείες απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, από άτομα άγνωστα προς αυτόν.
Στις 24-12-2017 ο καταγγέλλων ανάρτησε στο Υoutube βίντεο, με δυσφημιστικό περιεχόμενο εναντίον του συναδέλφου Κ. Κουτρουμπάκη. Στο βίντεο αυτό επιτίθεται και σε άλλους εκπαιδευτικούς του 1ου Εσπερινού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Εναντιώνεται επίσης στη διδακτέα ύλη, αλλά και σε σχολικές εκδηλώσεις, όπως η επέτειος της 17η Νοέμβρη(!), η επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (!), κ.ά».
Και ακόμα η ΕΛΜΕ σημειώνει: «Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνήθη πλέον πρακτική γνωστών κύκλων και δε θα περάσει.
Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίξουν όχι μόνο τον συγκεκριμένο συνάδελφο, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.
Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού».