Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Καμαρινού στην «Αγκίδα»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Καμαρινού στην «Αγκίδα»

Δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Καμαρινός στην «Αγκίδα». Ο Γιάννης Καμαρινός αναφέρεται σε όλους και σε όλα. Ακολουθεί η συνέντευξη, η οποία περιέχει το ίδιο ενδιαφέροντα σημεία με τα αποσπάσματα που ήδη δημοσιεύτηκαν.

Αγκίδα: Ξεκινήσατε πολύ νωρίς τη διαδικασία να κατέλθετε ως υποψήφιος δήμαρχος.

Καμαρινός Γιάννης: Ναι αλλά κανένας δεν πίστευε ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος. Για μένα το δημαρχιλίκι δεν είναι τρόπος ζωής. Για μένα η θέση του δημάρχου είναι βήμα για να προσφέρω. Εμένα δεν με ενδιέφερε η καρέκλα του δημάρχου. Εμένα με ενδιέφερε η προσφορά. Ξεκίνησα πολύ νωρίς, γιατί έφυγα και πολύ νωρίς από την παράταξη του κυρίου Σούλα, που διοικούσε τον δήμο. Έφυγα τον Οκτώβριο του 2016. Οι πρώτοι τριγμοί για την παράταξη Σούλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015, όταν παραιτήθηκε για πρώτη φορά ο Μαγόπουλος για προβλήματα που είχε με τον Σούλα, τα οποία δεν γνωρίζω. Τότε ο δήμαρχος μας έβαλε και παραιτηθήκαμε όλοι και είχε τις παραιτήσεις μας στο συρτάρι του επί τρεις – τέσσερις μήνες, προκειμένου να δείξει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Μαγόπουλο αφού όλοι παραιτηθήκαμε. Μάλιστα είχε εφεύρει ένα τέχνασμα λέγοντας πως είχαμε συμφωνήσει ότι κάθε χρόνο θα παραιτούνταν οι αντιδήμαρχοι και θα αναλάμβαναν άλλοι, πράγμα που ουδέποτε είχε συμβεί. Ο δεύτερος τριγμός που ήρθε για την παράταξη και ο οποίος με αηδίασε, ήταν όταν συναίνεσα εγώ στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να πάει ο Λαφαζανίδης ως Γενικός Γραμματέας στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Ρωτήθηκα αν έχω κάποια ένσταση. Εγώ αντιμετωπίζοντας το θέμα ανθρώπινα και πολιτικά απάντησα ότι δεν έχω πρόβλημα. Σκέφτηκα ότι ο Λαφαζανίδης με τον διορισμό του στον ΦΟΔΣΑ θα παραιτείτο απ’ όλες τις επιτροπές του δήμου. Σκέφτηκα δηλαδή ότι ένας άνεργος, ο οποίος όλη μέρα θα ασχολιόταν στο δήμο με τις επιτροπές (οικονομική, ποιότητας ζωής) και θα τον είχαμε μέσα στα πόδια μας, θα έφευγε και θα πήγαινε στον ΦΟΔΣΑ. Αυτή ήταν η πολιτική πλευρά. Η ανθρώπινη ήταν ότι ένας δήμαρχος επί 16 χρόνια, όπως ο Λαφαζανίδης, μπορούσε να βοηθήσει καλύτερα στον ΦΟΔΣΑ.

Αγκίδα: Δεν συνεννοηθήκατε με τον κύριο Σούλα για να δώσετε την έγκριση προκειμένου ο κύριος Λαφαζανίδης να πάει στον ΦΟΔΣΑ;

Καμαρινός Γιάννης: Όχι. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι στήριξα έναν άνθρωπο ανίκανο και αχάριστο. Τον στήριξα δύο φορές.

Αγκίδα: Τον γνωρίζατε όμως καλά. Μαζί ξεκινήσατε στη διοίκηση Αλεξανδρίδη πριν από είκοσι περίπου χρόνια το 1998. Ο κύριος Σούλας ήταν αντιδήμαρχος κι εσείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Τον ξέρατε καλά. Δεν τον ξέρατε;

Καμαρινός Γιάννης: Έπεσα έξω. Αδρανής ήταν ο Σούλας και σαν αντιδήμαρχος. Δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από διαβουλεύσεις, μυστικές συσκέψεις και δολοπλοκίες. Τον στήριξα εσωκομματικά το 2005 για την αντικατάσταση του Παναγιώτη Αλεξανδρίδη. Του έδωσα μια ευκαιρία, παρ’ όλο που δεν ενέπνεε και κατόπιν τον στήριξα για να γίνει δήμαρχος και αποδείχτηκε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να γίνει δήμαρχος. Όλη η πορεία του αυτή απέδειξε ότι ήταν ανίκανος τελείως.

Αγκίδα: Ποια ήταν η συμφωνία στις προηγούμενες εκλογές με τον κύριο Σούλα για να θέσετε υποψηφιότητα μαζί του;

Καμαρινός Γιάννης: Εκεί που κάθεστε καθότανε ο κύριος Σούλας τον Φεβρουάριο του 2011 και μου είπε «τι θα κάνουμε βρε χαμένε;», έτσι μου είπε. Τον ρώτησα τι θέλει να κάνουμε και μου απάντησε ότι κάποιος πρέπει να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος. Εγώ, επειδή ήθελε να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και επειδή είχε ένα ποσοστό 16% από τις προηγούμενες εκλογές, του είπα να προχωρήσει κι εγώ θα τον στηρίξω. Μου πρότεινε να συνδιοικήσουμε, να καθόμαστε στο ίδιο γραφείο, αλλά εγώ του απάντησα ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Εγώ πήγα με ψηλά τα χέρια μαζί του και του είπα ότι αν θέλει να με χρησιμοποιήσει είμαι διαθέσιμος κι αν πάλι δεν θέλει να με χρησιμοποιήσει εγώ πάλι θα τον στηρίξω. Ο Σούλας δεν είχε καμιά προσωπική απήχηση. Ο Σούλας στηρίχτηκε από πρόσωπα.

Αγκίδα: Και πώς άλλαξε ο Σούλας με τον οποίο συνεργαστήκατε;

Καμαρινός Γιάννης: Ο Σούλας εγκλωβίστηκε πάρα πολύ και εγκλωβίστηκε από τέσσερα πρόσωπα: την Δημητρίου, τον Τσακαλίδη, τον Μαγόπουλο και τον Γούσιο. Όλη την ημέρα ο Σούλας ασχολιόταν με ίντριγκες. Δεν ασχολιόταν με τίποτα άλλο. Από την ημέρα που έφυγα εγώ, μέσα στο γραφείο του δεν συζητιόταν τίποτα άλλο εκτός από την αντιΚαμαρινίλα. Έφυγα. Έφυγα το 2016 κι από τότε πέρασαν τόσα χρόνια. Εκείνοι πάλι με εμένα ασχολούνταν.

Αγκίδα: Πώς εγκλωβίστηκε από αυτά τα άτομα που λέτε ο δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Ήταν μόνιμα στο γραφείο του και προσπαθούσαν να τον επηρεάσουν.

Αγκίδα: Προσπαθούσαν να επιβάλουν την άποψή τους ή προσπαθούσαν να επιβάλουν πρόσωπα;

Καμαρινός Γιάννης: Πολλά πράγματα.

Αγκίδα: Η κυρία Δημητρίου είχε σημαντική συμβολή στο ποσοστό που πήρε η παράταξή σας, η παράταξη Σούλα, στο Ελευθέριο Κορδελιό, όπως σημαντική συμβολή είχαν και ο κύριος Τσακαλίδης και ο κύριος Γούσιος.

Καμαρινός Γιάννης: Η κυρία Δημητρίου πήρε 496 σταυρούς στον Εύοσμο από εμένα. Εγώ από τους υποψηφίους του Ελευθερίου Κορδελιού στήριζα μόνο τη Δροσιά Δημητρίου. Την κυρίου Δημητρίου στον Εύοσμο δεν την ήξερε κανένας.

Αγκίδα: Δεν δίνατε δηλαδή ψηφοδέλτια μόνο με δική σας μονοσταυρία;

Καμαρινός Γιάννης: Ποτέ. Τα ψηφοδέλτια που έδινα είχαν σταυρούς και σε συνυποψήφιούς μου στον Εύοσμο. Όσα χρόνια ασχολούμαι με τα δημοτικά ποτέ δεν έδωσα μονοσταυρωμένο ψηφοδέλτιο, ποτέ δεν ψήφισα μονοσταυρία ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου. Δεν μου αρέσει αυτή η τακτική.

Αγκίδα: Ζητήσατε το μισό δήμο για να παραμείνετε στη διοίκηση Σούλα;

Καμαρινός Γιάννης: Εγώ αυτό το είπα χαριτολογώντας. Είχα υποβάλει εκείνην την ώρα την παραίτησή μου και ήθελα να δω την αντίδρασή του. Δεν μπορώ να κάνω εγώ συνάντηση με τον δήμαρχο, με τον επικεφαλής της παράταξης, με αυτόν που είμαι ο άμεσος συνεργάτης του, ο αναπληρωτής δημάρχου και να μου κλείνει συνάντηση ο Τέτνζος στον Παπασωτηρίου για να συζητήσω εγώ με το δήμαρχο τα προβλήματα του δήμου δέκα η ώρα το βράδυ. Ήρθε μεσάζων ο Τέντζος του Αία για να με φωνάξει μαζί με τον δήμαρχο στο ζαχαροπλαστείο του Παπασωτηρίου. Πήρε πρωτοβουλία ο Τέντζος προκειμένου να τα βρω εγώ με τον Πέτρο! Εγώ τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Πέτρο. Υπήρχε μια ψυχρότητα αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Τον ρώτησα τι βοήθεια θέλει και μου απάντησε ότι δεν έχει οικονομικό. Του είπα λοιπόν κι εγώ να μου δώσει την αντιδημαρχία των οικονομικών, να γίνω και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής (ήμουν ήδη πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής). Με ρώτησε τι θα γίνει με την αντιδημαρχία της παιδείας και του πολιτισμού και του είπα να πάρει την αντιδημαρχία του πολιτισμού και αθλητισμού και να αφήσει την αντιδημαρχία παιδείας και οικονομικών σ’ εμένα. Συμφωνήσαμε.

Αγκίδα: Σε πόσον καιρό καταλάβατε ότι δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία;

Καμαρινός Γιάννης: Του έλεγα συνέχεια. Η διοίκηση ήταν άνω κάτω αφού ήδη κόσμος είχε παραιτηθεί και δεν λειτουργούσε τίποτα. Το 2014 υπήρχε μια πολλή δυνατή ομάδα, το ψηφοδέλτιο του Σούλα ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά ο Σούλας το διέλυσε από την ανικανότητά του να μπορέσει να διοικήσει.

Αγκίδα: Ο δήμαρχος στη συνέντευξή του στην «Αγκίδα» είπε ότι στην παράταξη δημιουργήθηκαν προβλήματα εσωστρέφειας από πολύ νωρίς. Αυτοί που δεν είχαν πάρει θέσεις ευθύνης στράφηκαν εναντίον όλων όσων πήρατε τέτοιες θέσεις. Από τους πρώτους μήνες άρχισαν οι κουβέντες μέσα στην παράταξή σας ότι δεν κάνει κανένας τίποτα από αυτούς που δεν είχαν πάρει θέσεις ευθύνης.

Καμαρινός Γιάννης: Από τους τρεις πρώτους μήνες υπήρχε γκρίνια για μένα, τον Μαξούρα και τον Γούσιο από τους υπόλοιπους. Ο Σιταρίδης είχε παραιτηθεί από όλες τις επιτροπές και έκανε αντιπολίτευση μέσα στην ομάδα εναντίον του Σούλα. Παντού υπήρχε γκρίνια. Δεν υπήρχε ο άνθρωπος που να ξέρει να διοικήσει. Εγώ θα «είχα πάρει το κεφάλι» του Σιταρίδη από την πρώτη στιγμή και θα είχαν ηρεμήσει τα πάντα.

Αγκίδα: Ο Σιταρίδης δηλαδή ξεκίνησε όλη αυτή την γκρίνια στο εσωτερικό της παράταξής σας; Σ’ αυτόν πάτησε όλη αυτή η εσωστρέφεια στην οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Βέβαια. Ο Σιταρίδης ήταν όλο γκρίνια. Συνεχώς έλεγε ότι δεν προχωράμε και παραιτήθηκε απ’ όλες τις επιτροπές.

Αγκίδα: Ο Σιταρίδης δηλαδή ξεσήκωσε όλους αυτούς τους δημοτικούς σας συμβούλους που γκρίνιαζαν;

Καμαρινός Γιάννης: Βέβαια.

Αγκίδα: Κατόπιν όταν φύγατε και ανέλαβε αντιδήμαρχος παιδείας σας κατήγγειλε για ανεπάρκεια, ενώ ήσασταν και οι δύο στη διοίκηση.

Καμαρινός Γιάννης: Πράγματα για γέλια. Του είχα πει ότι είναι «κωλοτούμπας» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Με κατηγόρησε ότι άδειασα το γραφείο. Δικά μου πράγματα ήταν. Ακόμα και τώρα η τηλεόραση που έχει στο γραφείο δική μου είναι, το air condition δικό μου είναι και το air condition στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δικό μου είναι και τα air condition στη «Νέα Γενιά» δικά μου είναι και στις Σχολικές Επιτροπές δικά μου είναι και που δεν είναι δικά μου…

Αγκίδα: Πώς εξελίχθηκε όλη αυτή η αντιπαράθεση;

Καμαρινός Γιάννης: Εγώ έλεγα στο δήμαρχο να βάλει ικανά άτομα, να βάλει και τον Μαγόπουλο, με τον οποίο εγώ είχα έρθει σε κόντρα για ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας. Πήγα μια Παρασκευή πρωί στο πολιτιστικό κέντρο και ανοίγοντας την πόρτα του θεάτρου είδα την αίθουσα μέσα στη βρώμα από μια εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη ημέρα. Πήγα στο δημαρχείο στις 7 η ώρα το πρωί και παρακάλεσα τις δύο καθαρίστριες να πάνε να καθαρίσουν την αίθουσα γιατί το βράδυ μιλούσε ο δήμαρχος. Στις 3 η ώρα που γύρισα στο πολιτιστικό η αίθουσα του θεάτρου ήταν ακόμα βρώμικη. Τηλεφώνησα κι εγώ στο δημαρχείο και έγινε χαμός.

Αγκίδα: Ο δήμαρχος είπε πως τον βρίσατε.

Καμαρινός Γιάννης: Ότι τον έβρισα είναι αλήθεια αλλά όχι γιατί δεν μου έδωσε τις θέσεις, αλλά γιατί δεν με άφησε να αποχαιρετήσω το προσωπικό μετά το πέρας της εργασίας. Όταν παραιτήθηκα είχα παρακαλέσει τους διευθυντές να μαζέψουν το προσωπικό μετά το πέρας της εργασίας για να τους αποχαιρετήσω. Μόλις το έμαθε ο Σούλας έδωσε εντολή για ΕΔΕ σε όποιον παραστεί σ’ αυτήν την αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση. Εγώ ήθελα απλώς να ευχαριστήσω και να αποχαιρετήσω τους εργαζόμενους. Ξανατονίζω ότι δεν τον έβρισα επειδή δεν μου έδωσε αυτές τις αντιδημαρχίες. Άλλωστε εκείνες, όπως ήδη σας είπα, τις ζήτησα για να δω πως θα αντιδράσει. Εγώ είχα κατασταλάξει ότι θα φύγω γιατί ήταν τελειωμένη υπόθεση. Πήγα στο δημαρχείο και τον έκανα από πάνω μέχρι κάτω. Εκ των υστέρων, γιατί η ενέργειά μου να τον βρίσω ήταν αποτέλεσμα παρορμητικότητας, πήγα και του ζήτησα συγνώμη κατ’ ιδίαν. Όταν τον έβρισα ήμουν συναισθηματικά πολύ φορτισμένος, ήμουν εκτός εαυτού και έκλαιγα. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν όσοι ήταν μπροστά.

Αγκίδα: Όταν ξεκινήσατε να φτιάξετε την παράταξη προσπαθούσατε να πάρετε τους πάντες μαζί σας χωρίς να αξιολογείτε το αν θα ωφελήσουν ή θα ζημιώσουν την παράταξη. Φαινόταν ότι πιο πολύ επικεντρωθήκατε στο να γκρεμίσετε τον Σούλα παρά να κερδίσετε εσείς.

Καμαρινός Γιάννης: Ο στόχος μου ήταν να γκρεμίσω τον Σούλα, διότι έπρεπε αυτός ο άνθρωπος ο ανίκανος να φύγει από τη μέση. Το λέω αυτό έχοντας πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας των λεγομένων μου. Έπρεπε να φύγει από τη μέση.

Αγκίδα: Δηλαδή δεν σας ένοιαζε αν θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Όχι, δεν μ’ ένοιαζε.

Αγκίδα: Εάν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω το χρόνο θα κάνατε πάλι το ίδιο κι ας ξέρατε ότι δεν θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Ναι.

Αγκίδα: Πάλι δηλαδή θα προσπαθούσατε να αποδομήσετε τον Σούλα κι όχι να γίνεται δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Ναι. Έπρεπε να φύγει απ’ τη μέση και μαζί του να φύγουν κάποιοι εκβιαστές που τον ακολουθούσαν.

Αγκίδα: Δηλαδή η προσπάθειά σας ήταν να του πάρετε δημοτικούς συμβούλους για να διαλύσετε την παράταξή του κι όχι για να γίνετε δήμαρχος;

Καμαρινός Γιάννης: Δεν μ’ ενδιέφερε να γίνω δήμαρχος. Θα μπορούσα να είχα επιδιώξει να γίνω δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία. Ο Καμαρινός είχε σκοπό να φύγει πολύ νωρίτερα από την παράταξη του Σούλα. Ο Καμαρινός άρχισε και «ξενέρωνε» όταν είδε ότι ο Σούλας ήταν ανύπαρκτος. Δεν μπορούσε να πάρει καμιά πρωτοβουλία. Σου έλεγε «και τι θέλεις να κάνω τώρα ρε παιδάκι μου». Ο Σούλας ήταν εγκλωβισμένος. Ήταν πάρα πολύ εγκλωβισμένος και με τα ταξίματα και με τις αντιδημαρχίες ακόμα χειρότερα.

Αγκίδα: Γιατί ζήτησε ο δήμαρχος τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων την πρώτη φορά;

Καμαρινός Γιάννης: Το έκανε για να καταλαγιάσει το θέμα της παραίτησης του Μαγόπουλου, το οποίο γράφτηκε και στον Τύπο. Ένας άνθρωπος ο οποίος παραιτήθηκε τρεις – τέσσερις φορές. Ειδικά με την τελευταία του παραίτηση απατεώνα είπε τον Σούλα, λαμόγιο είπε τον Σούλα και τι δεν τον είπε.

Αγκίδα: Για το ψεύτικο προφίλ που σας κατηγορούν ότι είχατε στο facebook και προβοκάρατε τη διοίκηση, της οποίας ήσασταν μέλος τι έχετε να πείτε;

Καμαρινός Γιάννης: Ήταν ένα ψεύτικο προφίλ αλλά όχι δικό μου. Είχε το τηλέφωνό μου. Το τηλέφωνο δεν ήταν στα στοιχεία επικοινωνίας, δεν ήταν δηλαδή στον λογαριασμό του facebook, δεν ήταν το τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε το facebook, γιατί το facebook επικοινωνεί με ένα τηλέφωνο που πρέπει να του δώσεις ή με ένα e-mail. Ήταν ένα τηλέφωνο που γραφόταν κάπου σε άσχετη τοποθεσία αυτού του προφίλ. Το τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε το facebook με αυτό το προφίλ δεν φαινόταν πουθενά. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ήταν προσωπικό κινητό τηλέφωνο το οποίο είχα γραμμένο στην κάρτα του αντιδημάρχου. Θα ήμουν τόσο χαζός να ανέγραφα ένα τηλέφωνο το οποίο το γνώριζαν όλοι; Αυτό το προφίλ με το όνομα Αλέξανδρος Κατράκης είχε όλο κι όλο τρεις ανακοινώσεις. Γιατί να κάνω τέτοιο πράγμα; Σε αντίθεση μ’ εμένα ο Σούλας έχει ψεύτικο προφίλ με το όνομα Δήμος Μάρκου.

Αγκίδα: Το τηλέφωνο αυτό του ψεύτικου προφίλ ήταν υπηρεσιακό;

Καμαρινός Γιάννης: Ήταν προσωπικό μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνο του δήμου, ποτέ δεν πήρα αντιμισθία από τον δήμο. Εγώ πάντα το τηλέφωνο του δήμου το έδινα στην υπηρεσία. Την αντιμισθία την έδινα στα σχολεία και σε ευπαθείς ομάδες. Αυτό το ξέρει όλο το σύμπαν.

Αγκίδα: Στον Κλεάνθη Μανδαλιανό γιατί επιτεθήκατε προσωπικά με τέτοια σφοδρότητα μετά την πρώτη Κυριακή; Δεν καταλαβαίνατε ότι αυτό δεν σας ευνοεί;

Καμαρινός Γιάννης: Η επίθεση που έκανα στον κύριο Μανδαλιανό ήταν πολιτική. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου για το κτήμα του Μανδαλιανού ήταν προσωπική επίθεση; Πολιτική ήταν. Ο Σούλας είχε στο συρτάρι του τρία τιμολόγια με 15.700 ευρώ που πληρώθηκαν το 2014 για την άσφαλτο του δρόμου που πήγαινε στο κτήμα του Μανδαλιανού, χωρίς διαδικασία, χωρίς μελέτη, χωρίς τίποτα. Τα υλικά πήγαν και τα πήραν αυτοκίνητα του δήμου για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που πάει στο κτήμα του Μανδαλιανού. Τα υλικά πάρθηκαν με προμήθεια. Πώς έγιναν οι διαδικασίες και μας πήρε ο προμηθευτής 15.700 ευρώ δικαστικά;

Αγκίδα: Αυτό έγινε αμέσως μόλις έχασε ο Λαφαζανίδης και ανέλαβε ο Σούλας;

Καμαρινός Γιάννης: Ναι.

Αγκίδα: Γι’ αυτό έλεγε ο Σούλας τότε στα δημοτικά συμβούλια «άντε να μην μιλήσω»;

Καμαρινός Γιάννης: Γι’ αυτό ακριβώς.

Αγκίδα: Ανεβοκατεβάζατε όμως τον Κλεάνθη Μανδαλιανό «το παιδί του μπαμπά σου».

Καμαρινός Γιάννης: Ποτέ δεν το είπα αυτό. Εγώ έλεγα ότι «από πίσω σου είναι άλλοι».

Αγκίδα: Και η επίθεση που κάνατε στον Λαφαζανίδη χαρακτηρίζοντάς τον αργόμισθο;

Καμαρινός Γιάννης: Γιατί; Δεν ήταν αργόμισθος; Και τώρα αργόμισθος δεν είναι; Κάθε μέρα στην πλατεία κάθεται.

Αγκίδα: Δημοτικός σας σύμβουλος συκοφάντησε τον κύριο Μανδαλιανό για φακελάκια.

Καμαρινός Γιάννης: Εκείνο μόλις το έμαθα διορθώθηκε αμέσως. Εγώ στο δεύτερο debate είπα στον Μανδαλιανό ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος την Τρίτη μετά τις εκλογές να πάμε μια ημερήσια εκδρομή με δικά μου έξοδα, να συζητήσουμε τα προβλήματα του δήμου και να βρούμε μια άκρη. Μου απάντησε «όχι».

Αγκίδα: Οι εκβιασμοί που κάνατε στην παράταξη Σούλα;

Καμαρινός Γιάννης: Ας υποθέσουμε ότι εγώ ήμουν εκβιαστής και αλλόφρων. Πώς έφυγαν από την παράταξη 21 άτομα;

Αγκίδα: Ο κύριος Σούλας είπε ότι υπονομεύσατε την παράταξη και τους πήρατε.

Καμαρινός Γιάννης: Η παράταξη διαλύθηκε γιατί υπήρχε απαξίωση προς τα μέλη της, δεν υπήρχε συνεργασία, δεν υπήρχε όραμα, δεν υπήρχε τίποτα.

Αγκίδα: Τέτοιο πρόβλημα υπήρχε ή υπήρχε πρόβλημα οικονομικό, πώς δηλαδή θα βρεθεί ο καθένας σε θέση που να αμείβεται;

Καμαρινός Γιάννης: Μπορεί να υπήρχε κι αυτό. Εγώ στα στελέχη της δική μου παράταξης δεν έταξα τίποτα. Ρωτήστε τα 108 στελέχη της παράταξής μου εάν τους έταξα το παραμικρό.

Αγκίδα: Η παράταξή σας είναι συμπαγής;

Καμαρινός Γιάννης: Είναι συμπαγής.

Αγκίδα: Δεν πήγε κανένας να διαπραγματευτεί ατομικά με τον οποιονδήποτε;

Καμαρινός Γιάννης: Όχι. Εγώ ζήτησα όποιος κάνει κάποια επαφή να με ενημερώσει.

Αγκίδα: Δεν ακούστηκε βέβαια τέτοιο πράγμα για την παράταξή σας…

Καμαρινός Γιάννης: Ακούστηκε ότι ο Αλέκος Μανδαλιανός λέει πως έχει συμφωνήσει με τρεις δημοτικούς μου συμβούλους και ψάχνει να βρει άλλον έναν. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει, είναι εντελώς ανυπόστατο.

Αγκίδα: Μετά την πρώτη Κυριακή ήρθαν να σας βρουν αυτόνομα δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων;

Καμαρινός Γιάννης: Ήρθαν και με βρήκαν ο Μαξούρας και ο Αϊβαζίδης. Κάνανε και συμφωνία ότι θα χρησιμοποιηθούνε από τη διοίκησή μου και οι δύο, είτε την πρώτη διετία, είτε τη δεύτερη. Τελικά δεν γίναμε διοίκηση.

Αγκίδα: Παραμένουν στην παράταξη Σούλα με βάση τα όσα είπε στη συνέντευξη ο κύριος Σούλας.

Καμαρινός Γιάννης: Εντάξει τώρα…

Αγκίδα: Ο κύριος Σούλας και αυτό πρέπει να το παραδεχτεί ο καθένας που τον γνωρίζει από παλιά, έκανε σοβαρά βήματα στον τρόπο του και στη συμπεριφορά του. Ο κύριος Σούλας βελτίωσε πολύ την ίδια του την παρουσία και κατάφερε να γίνει δήμαρχος.

Καμαρινός Γιάννης: Ο κύριος Σούλας μπορεί να είναι «ξινός» αλλά διαβάζει πολύ. Αυτό όμως δεν έφτανε.

Αγκίδα: Ο κύριος Σούλας είχε να αντιμετωπίσει και τις καταγγελίες σε βάρος του δήμου.

Καμαρινός Γιάννης: Ο ίδιος ο Σούλας φούντωσε τις καταγγελίες. Έστειλε από το δημοτικό συμβούλιο τον άνθρωπο που έκανε τις καταγγελίες για να κάνει σαν επιτροπή μια οριστική παραλαβή και απόσυρση ενός οχήματος, παρακάμπτοντας την επιτροπή που ήδη υπήρχε. Πάει λοιπόν ο άνθρωπος να κάνει την παραλαβή και γίνεται της κακομοίρας. Από εκείνην τη στιγμή και ύστερα ξεκίνησε βροχή καταγγελιών. Ο στόχος της παράταξής μου ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση για να σταματήσουν όλα αυτά τα προβλήματα.

Αγκίδα: Έχετε καμία σκέψη να αποσυρθείτε;

Καμαρινός Γιάννης: Όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Επτά η ώρα έκλεισαν οι κάλπες, στις οκτώ παρά είκοσι πέντε ήμουν στο εκλογικό κέντρο του Μανδαλιανού. Του έδωσα συγχαρητήρια, του είπα ότι «εδώ είμαι για το καλό του δήμου», χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι να βοηθήσουμε κι έφυγα. Μετά από εκείνην την επίσκεψη δεν έχω κανένα τηλεφώνημα και καμία επαφή.

Αγκίδα: Ο κύριος Μανδαλιανός είπε ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί σας. Εσείς θα είστε παρών στο δημοτικό συμβούλιο, θα καταψηφίζετε ότι θεωρείτε αρνητικό και θα υπερψηφίζετε ότι θεωρείτε θετικό;

Καμαρινός Γιάννης: Ακριβώς. Θα κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση. Επειδή μάλιστα ο κύριος Μανδαλιανός είναι νέος θα δώσουμε ψήφο ανοχής για ένα χρονικό διάστημα.

Αγκίδα: Λέγατε στους γονείς του 25ου δημοτικού σχολείου ότι το θέμα των αιθουσών το «πήρε πάνω του ο δήμαρχος» και στο δήμαρχο λέγατε ότι θα το λύσετε εσείς για να τον εκθέσετε;

Καμαρινός Γιάννης: Αυτό δεν έγινε ποτέ, διότι και στην Αθήνα πήγαμε μαζί με τον δήμαρχο και το σύλλογο γονέων του 25ου δημοτικού σχολείου. Δεν ήξερε ο Σούλας που ήταν οι «Κτιριακές Υποδομές».

Αγκίδα: Ολοκληρώνοντας αυτή τη συνέντευξη θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Καμαρινός Γιάννης: Θα ήθελα να πω πως το κυριότερο είναι ότι δεν μπορεί να αποκαλεί ανθρώπους χυδαίους, αυτός ο χυδαίος άνθρωπος. Η χυδαιότητα ανήκει αποκλειστικά στον κύριο Σούλα με τις πράξεις του και τα έργα του. Γιατί δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα για κάποιους συναδέλφους επιστήμονες. Γιατί δεν μιλάει μόνο για μένα.

Καμαρινός Γιάννης: Η χυδαιότητα ανήκει αποκλειστικά στον κύριο Σούλα…
Καμαρινός Γιάννης: Κάναμε συμφωνία με Μαξούρα και Αϊβαζίδη μετά τον πρώτο γύρο
Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Γιάννη Καμαρινού συμφώνησαν με τον Μανδαλιανό…
Καμαρινός Γιάννης: Η επίθεσή μου στον Κλεάνθη Μανδαλιανό ήταν πολιτική
«Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έχει ψεύτικο προφίλ στο facebook»
«Έβρισα κλαίγοντας τον δήμαρχο γιατί δεν με άφησε να αποχαιρετήσω το προσωπικό»
«Συναίνεσα να διοριστεί ο Λαφαζανίδης στον ΦΟΔΣΑ για να φύγει ένας άνεργος από τα πόδια μας»
Καμαρινός Γιάννης: Εγώ θα «είχα πάρει το κεφάλι» του Σιταρίδη από την πρώτη στιγμή
Γιάννης Καμαρινός: Ο στόχος μου ήταν να γκρεμίσω τον Σούλα κι όχι να γίνω δήμαρχος
«Όλη την ημέρα ο Σούλας ασχολιόταν με ίντριγκες εγκλωβισμένος από τέσσερις ανθρώπους»
Καμαρινός Γιάννης: Ανίκανος και αχάριστος ο Σούλας
«Ο Σούλας ήταν εγκλωβισμένος στα ταξίματα για τις αντιδημαρχίες»!
Ο Καμαρινός είχε σκοπό να φύγει πολύ νωρίτερα γιατί «ξενέρωσε» με την ανυπαρξία του Σούλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ