Στη Βουλή κατατέθηκε την Τρίτη από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το αθλητικό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».
Κινούμενο στην πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) το νομοσχέδιο δείχνει σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό της βίας στον αθλητισμό και οι στημένοι αγώνες, να μένει μακριά από την πραγματική ουσία. Επίσης, η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά μένει στο απυρόβλητο από τις διατάξεις του. Αντίθετα, ως λύσεις διαφημίζονται για μια ακόμη φορά μέτρα όπως αυτό της αυστηροποίησης των ποινών ή της έντασης της καταστολής που, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν θετικά.
Την ίδια στιγμή, μέσω των συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει διοικητικά ζητήματα του αθλητισμού. Σε αυτό υπάγονται οι διατάξεις που αφορούν ζητήματα της διοίκησης των Ομοσπονδιών, όπως ο χρονικός περιορισμός στις θητείες των εκλεγμένων προέδρων ή τα ηλικιακά όρια (π.χ. 70 έτη) για συμμετοχή σε θέσεις του ΔΣ. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει και συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών (σύστημα αξιολόγησης «Χίλων») για την καταβολή της τακτικής χρηματικής επιχορήγησης. Να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις εδώ και χρόνια, εξαιτίας του συνεχούς πετσοκόμματος, έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα, με τα χρήματα που δίνονται στις περισσότερες Ομοσπονδίες να μη φτάνουν ούτε για την κάλυψη των πάγιων εξόδων, επιφέροντας αρκετά προβλήματα στη λειτουργία τους.