Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την προχθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό πρότεινε να ακολουθούμε τη Μεσογειακή διατροφή, αφού μάλιστα υπάρχει χρόνος για την παρασκευή σπιτικών και υγιεινών γευμάτων. Ο κύριος Τσιόδρας αναφέρθηκε στον περίφημο διατροφικό οδηγό για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην Ελληνική παραδοσιακή διατροφή που είναι εκδοχή της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής, η οποία περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών, θαλασσινά και ψάρια -όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια-, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο ως πρώτης επιλογής, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν. Ο κύριος Τσιόδρας κατέληξε προτείνοντας σε συνδυασμό με την παραδοσιακή Ελληνική διατροφή την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους.