Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΧΜΗΡΑΕπιλογή προς διασωλήνωση ασθενών κατήγγειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Πέλλας!

Επιλογή προς διασωλήνωση ασθενών κατήγγειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Πέλλας!

Με μια τρισέλιδη ανακοίνωση, το Σάββατο που μας πέρασε, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας κατήγγειλε μεταξύ άλλων και το παρακάτω:

«Σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική. Στις 19/11 σύμφωνα με τον Ε.Κ.Ε.Π.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), το κοντινότερο στην περιοχή μας κρεβάτι ΜΕΘ ήταν μία κλίνη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη. Η κατάσταση αυτή βάζει αναπόφευκτα τους εφημερεύοντες ιατρούς στην αδιανόητη για αυτούς θέση να υποχρεώνονται να επιλέξουν ποιον ασθενή θα διασωληνώσουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε εκπαιδευτεί να εργαζόμαστε για να εξασφαλιστεί η υγεία ΟΛΩΝ των ασθενών. Όχι να επιλέγουμε ποιος θα λάβει τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και ποιος θα αφεθεί στην τύχη του.

     Θα το επαναλάβουμε: είναι εγκληματική η πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις ξεκάθαρες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΜΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ η χώρα μας όφειλε να διαθέτει 3.500 κλίνες ΜΕΘ – ΜΑΦ – ΜΕΝεογνών και όχι 600 όπως είναι σήμερα».

Τονίσαμε εμείς με έντονα γράμματα τα σημεία της ανακοίνωσης που αναφέρονται στην καταγγελία των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας σχετικά με το ότι βρίσκονται στη δύσκολη θέση να επιλέξουν ποιον θα διασωληνώσουν. Η παραπάνω ανακοίνωση πήγε άκλαυτη μέχρι που ήρθε στο προσκήνιο σήμερα σε κάποιο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι από βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έγινε ο χαμός. Το τι είπαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν λέγεται. Τι περί ανευθυνότητας μίλησαν, τι περί εκφοβισμού του κόσμου και κυρίως αυτών που έχουν covid μίλησαν, τι περί ειδήσεων που δεν θα πρέπει να μεταδίδονται μίλησαν! Μέχρι και για ψέματα μίλησαν! Όμως η ανακοίνωση υπάρχει. Η ανακοίνωση υπάρχει, αλλά τόσες μέρες ήταν καλά κρυμμένη κάτω από κάποιο χαλί ή κάτω από κάποια λίστα! Ήταν τόσο καλά κρυμμένη που δεν την είδε σχεδόν κανείς. Κάθε μέρα παρέλαση από τα Μέσα Ενημέρωσης διαφόρων, αλλά όχι των γιατρών που έκαναν τέτοιου είδους καταγγελία!

Εμπρός λοιπόν να αποσιωπήσουμε την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας. Είναι σαφές ότι λένε ψέματα. Είναι δυνατόν να λένε αυτοί την αλήθεια και να λένε ψέματα ο πρωθυπουργός, ο Κικίλιας, ο Κοντοζαμάνης, ο Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου, ο Γεωργιάδης, ο Μπογδάνος και η Βούλτεψη; Είναι δυνατόν; Περιμένουμε λοιπόν διάγγελμα του Κικίλια, αν όχι του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά το οποίο θα κατηγορήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Πέλλας ως ψευταράδες. Εκτός κι αν οι καλοί γιατροί της Πέλλας δηλώσουν ότι δεν καταλάβαμε καλά αυτό που έγραψαν και ότι αυτοί δεν εννοούν αυτό που εννοήσαμε, όπως ο καλός κύριος Γεραπετρίτης μάς είπε ότι δεν καταλάβαμε καλά αυτό που είπε για τις ΜΕΘ, οπότε θα βγάλουν από τη δύσκολη θέση τον υπουργό να απευθύνει διάγγελμα στον Ελληνικό λαό!

Ποστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ