Μία παντρεύτηκε έναν ο οποίος η πρώτη λέξη που είπε όταν μίλησε δεν ήταν ούτε «μαμά» ούτε «μπαμπά», αλλά «πεθαίνω»! Βαδίζοντας προς τα εκατό του χρόνια πέθαινε όλο και πιο συχνά. Όσο αυτός πέθαινε, είχε θάψει παραπάνω από τη μισή πόλη που έμενε. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ετοιμοθάνατος, είδε να πεθαίνει νέος και νέος κόσμος! Κάθε φορά μάλιστα που έκανε ότι πεθαίνει σκαρφιζόταν ένα νέο καραγκιοζιλίκι προκειμένου να τον πιστέψουν ότι πεθαίνει! Δηλαδή κάθε φορά φώναζε με διαφορετικό τρόπο το «λύκος στα πρόβατά μου».
Πριν προλάβει ο λύκος να φάει τα πρόβατά του, πριν δηλαδή προλάβει να πεθάνει στ’ αλήθεια, τον είχαν πάρει χαμπάρι όλοι κι έτσι το «λύκος στα πρόβατά μου» δεν έπιανε όπως και να το φώναζε. Ακόμα και οι πρόθυμοι να τον πιστέψουν δεν ανταποκρίνονταν, αφού οι ίδιοι, καίτοι μικρότεροι, είχαν νοσήσει από πολύ σοβαρές ασθένειες. Είχαν αγριέψει οι γιατροί του νοσοκομείου που τρεις την ώρα τον κουβαλούσαν εκεί τα παιδιά του χωρίς λόγο. Είχαν αγριέψει και οι ιδιώτες γιατροί που πληρώνονταν για να πάνε να τον δουν, γιατί τους δούλευε απροκάλυπτα.
Είδε κι αποείδε ο κατά φαντασίαν ασθενής ότι πλέον δεν τον πίστευε κανένας και μια παραμονή Χριστουγέννων απογείωσε την ηθοποιία στα ουράνια. Πενήντα χρόνια παντρεμένος τη δούλα του… συγνώμην… τη γυναίκα του, ήθελεν ειπείν, ποτέ δεν τη φώναξε με το όνομά της. Την είχε βαφτίσει «εεεεε» και «καλέ»! Συνήθως της απηύθυνε το λόγο χωρίς ούτε το «εεεε» ούτε το «καλέ» σαν να μιλούσε σε ντουβάρι. Εκείνην λοιπόν την παραμονή των Χριστουγέννων τη φώναξε με το όνομά της και της ζήτησε να καλέσει τα παιδιά τους να τα δει για τελευταία φορά. Κι εκείνη σαν τρελή τους κάλεσε να παρουσιαστούν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι πεθαίνει σίγουρα και στ’ αλήθεια, αφού για πρώτη φορά στη ζωή της τη φώναξε με το όνομά της.
Ο κατά φαντασίαν ασθενής βέβαια δεν πέθανε ούτε εκείνην την παραμονή των Χριστουγέννων. Μόλις μπήκε ένα από τα παιδιά του και αντικρίζοντας τον ετοιμοθάνατο πέθανε στα γέλια σίγουρος ότι για άλλη μια φορά βλέπει μια κωμωδία, ο ετοιμοθάνατος ζωντάνεψε για να σιχτιρίσει τον άπιστο Θωμά, επειδή δεν «έφαγε» ούτε την απίστευτη συμπεριφορά του κατά φαντασίαν ασθενούς να αποκαλέσει τη γυναίκα του με το όνομά της! Πρόταση του άπιστου Θωμά στη μάνα του, την κυρά καλέ, να διεκδικήσει θέση στο βιβλίο των ρεκόρ γιατί έπειτα από πενήντα χρόνια ο άντρας της τη φώναξε με το όνομά της, πρέπει να εκκρεμεί ακόμη! Πρόταση να μπει το ψέμα του κατά φαντασίαν ασθενούς στο βιβλίο των ρεκόρ ως το πιο εφευρετικό δεν έκανε, αφού ήξερε πως το επόμενο ψέμα θα ήταν καλύτερο!!
Ο κατά φαντασίαν ασθενής και η γυναίκα του δημιούργησαν μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, απογειώνοντας το παραμύθι και την κωμωδία!
Νεσρετνά