Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το ΘΕΠΑΝ πρέπει να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι ως πνεύμονα πρασίνου και...

«Το ΘΕΠΑΝ πρέπει να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι ως πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής»

Την παρακάτω έγγραφη δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο κύριος Γιώργος Χατζηβρέττας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σούλα και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου σχετικά με το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, απαντώντας στο άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο «Οι προσλήψεις που κατήγγειλε ο κύριος Χατζηβρέττας και η υπόθεση του ΘΕΠΑΝ»:

«Αρχικά να τονίσω, ότι το σημαντικό είναι το πάρκο Αγ. Ανδρέα ή ΘΕ.ΠΑ.Ν., να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι αρχικά του Ελευθερίου-Κορδελιού και όλου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ως πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής, σύμφωνα με το χαρακτήρα που έχει η έκταση στο πολεοδομικό σχέδιο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως συμβαίνει εδώ και δυο δεκαετίες περίπου, ανεξάρτητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν ερωτήθηκα για αυτό το θέμα, αλλά και σε περίπτωση που ερωτώμουν, θεωρήστε δεδομένο ότι θα τοποθετούμουν, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εν περιλήψει θα απαντούσα ότι το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία συμπολιτών και την ευθύνη για την ανάπτυξή του ανέλαβε ένας έμπειρος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού. Το κείμενο της αίτησης των συμπολιτών μας ουδέποτε έφτασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων με ευθύνη του Προέδρου, παρά μόνο ένα κείμενο, ως εισήγηση εκ μέρους του προαναφερθέντος εισηγητή. Σημαντικό κρίνω να σημειώσω ότι ακόμα και το κυρίως αίτημα διαμορφώθηκε διαφορετικά, από όσα ζητούσαν οι συνδημότες μας με την αίτησή τους. Επί της ουσίας, θεώρησα ατελή την εισήγηση, διότι δεν υποστηρίχθηκε από κανένα απολύτως αποδεικτικό έγγραφο, παρά κινήθηκε σε θεωρητικό αποκλειστικά επίπεδο και κυρίως στο τι είχε υποσχεθεί ο μακαριστός Διονύσιος, πρώτος Μητροπολίτης της επιχώριας Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Περιμένω από την διοίκηση του Δήμου, όπως δεσμεύθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δια των κυρίων δημάρχου και αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, να ερευνήσει περισσότερο το θέμα και να το επανεισάγει στο Σώμα, εάν προκύψουν στοιχεία και επιπλέον έγγραφα, υπέρ του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλει να ερευνήσει, με ποιο τρόπο δαπανήθηκαν χρήματα σε μη δημοτική περιουσία και αν αποδειχθούν έκνομες ενέργειες ή παραλείψεις, τότε να ενεργήσει τα νόμιμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ