Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΤΡΟΦΗΧρειάζεται να πίνουμε γάλα;

Χρειάζεται να πίνουμε γάλα;

Κατά την εκδήλωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την παιδική παχυσαρκία και την παιδική διατροφή, ο διατροφολόγος διαιτολόγος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ρωτήθηκε αν πρέπει να πίνει ένα παιδί γάλα. Η απάντηση του κυρίου Ναναναηλίδη ήταν ότι πρέπει να πίνει και μάλιστα καθημερινά.

Όσον αφορά τα όσα ακούγονται περί του ότι τα υπόλοιπα θηλαστικά πίνουν γάλα μόνο κατά τη μικρή ηλικία και μετά σταματάνε, ο κύριος Ναθαναηλίδης τόνισε ότι στη φύση παλιά ο άνθρωπος ζούσε 20 με 25 χρόνια οπότε δεν χρειαζόταν παραπάνω γάλα, αλλά όταν ζει 80 χρόνια, όπως ζούμε τώρα, για να έχει γερά οστά και να μπορούν να τον υποστηρίξουν πρέπει να πίνει δύο ποτήρια γάλα ή να λαμβάνει δύο μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως.

Άλλες πηγές πλούσιες σε ασβέστιο εκτός από το γάλα, που ανέφερε ο κύριος Ναθαναηλίδης, είναι το γιαούρτι, το ξινόγαλα, το αριάνι και το κεφίρ. Για τα όσα ακούγονται σχετικά με το ότι το γάλα έχει ορμόνες ο κύριος Ναναναηλίδης σχολίασε πολύ σκωπτικά ότι «τα κοτόπουλα έχουν διοξίνες, τα ψάρια έχουν βαρέα μέταλλα, οι αγελάδες είναι τρελές, ο αέρας που αναπνέουμε εδώ ξέρουμε πως είναι, αλλά έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ