Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΧΜΗΡΑΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ "ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΩΝ...

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ “ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ” ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΩΝ MEDIA ΕΧΤΙΖΑΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΕΙΣ!!

Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη*

«Τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες» σχολίασε ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, την υπόθεση Φιλιππίδη, του φερόμενου βιαστή ηθοποιού που βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Αυτός ο “Βασιλιάς” πάνω στον οποίο ισχυρά συγκροτήματα των media είχαν “χτίσει” την τηλεθέαση τους, σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων του αποδεικνύεται ένα απάνθρωπο καθίκι. Ένα σίχαμα της κοινωνίας να το πω λαϊκά. Απειλούσε, εκβίαζε και κατέστρεφε καριέρες νέων ανθρώπων αν δεν ικανοποιούσε την σεξουαλική του διαστροφή. Εννοείται ότι και άλλοι “Βασιλιάδες” με ισχυρές θέσεις στον χώρο του θεάματος έκαναν τα ίδια. Εννοείται ότι και άλλοι “Βασιλιάδες” με ισχυρές θέσεις σε άλλους εργασιακούς χώρους έκαναν και κάνουν τα ίδια. Σίγουρα κάποιοι τα ξέρουν και δεν μιλάνε ή η κοινωνία μας τα ξέρει και δεν μιλάει ή θα τα ανακαλύψει αργότερα.

Ο γελωτοποιός, του οποίου κανένα σήριαλ, ταινία ή θέατρο δεν είδα ποτέ, γιατί μου δημιουργούσε μία αποστροφή η καλλιτεχνική του φάτσα όπως και πολλών άλλων της εποχής του, αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού,  «ιδιαίτερη σκληρότητα» στα θύματα κατά την διάρκεια της τέλεσης των πράξεων του και κρίθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς πως εφόσον ως καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα.

Φαντάζομαι ότι κανένας από εσάς που διαβάζει αυτό το σημείωμα δεν θα στεναχωρηθεί για το μέλλον του προφυλακισμένου “Βασιλιά”. Μπορεί όμως κάποιος να μου απαντήσει τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιδιά των οποίων τα όνειρα καταστράφηκαν και χάθηκαν από προσώπου γης, γιατί κάτι τέτοια ανθρωποειδή καθίκια είχαν την “εξουσία”; Μπορεί κάποιος να μου πει που κρύβονται μέχρι και σήμερα όλοι αυτοί οι “μεγιστάνες” των media, του “πολιτισμού” και της “τέχνης”, που εκτελούσαν τις εντολές αυτών των ανθρωποειδών καθικιών και έδιωχναν από δουλειές τόσα παιδιά, τόσους εργαζόμενους;

Δεν γνωρίζω αν τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης με τον σημερινό ποινικό κώδικα θα μπορούσαν ποτέ να θεραπεύσουν τις ψυχές των θυμάτων. Είμαι όμως σίγουρος, ότι κανένας άνθρωπος δεν θα έχυνε ούτε ένα δάκρυ, αν αύριο το πρωί ίσχυε η θανατική ποινή και κάθε απόβρασμα που αποδεδειγμένα ήταν ένοχος, του έκοβαν το κεφάλι με συνοπτικές διαδικασίες. Αν η ιστορία κάνει κύκλους, καιρός να γίνει και αυτό!!

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι Δημοσιογράφος, Digital Marketing Strategy, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης. Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο www.tvreporters.gr και στο Facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ