Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται θιασώτες της θεωρίας περί σταματήματος της κόντρας που υπάρχει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Τέτοιοι υπάρχουν ακόμα και στη διοίκηση του δήμου.
Σε ποια κόντρα όμως αναφέρονται;
Αναφέρονται σε όλες εκείνες τις ανυπόστατες και συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος αιρετών και υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Χρειάζεται να σταματήσει κάποια κόντρα;
Μα δεν υπάρχει κόντρα γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για όλες τις καταγγελίες και κρίνοντάς τες ανυπόστατες τις έστειλε στο αρχείο.
Ε τότε ποια κόντρα να σταματήσει;
Οι θιασώτες αυτής της θεωρίας εννοούν να μην προσφύγει ο δήμος εναντίον όσων ανυπόστατα κατήγγειλαν αιρετούς και υπαλλήλους!
Αλήθεια, τελικά υπήρχε ή υπάρχει κάποια κόντρα;
Κόντρα ονομάζεται μια διαδικασία αντιπαράθεσης ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Από τη μια πλευρά υπήρχαν άνθρωποι που κατήγγελλαν άλλους και οι άλλοι που έτρεχαν στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Υπήρξαν ζημιές από εκείνες τις καταγγελίες;
Παρόλο που αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου δεν καταδικάστηκαν τελικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού οι καταγγελίες κρίθηκαν ανυπόστατες, ταλαιπωρήθηκαν για πολλά χρόνια και διαπομπεύτηκαν στο πανελλήνιο εξαιτίας δημοσιευμάτων που τους παρουσίαζαν ως λαμόγια.
Υπήρξε κάποια άλλη ζημιά;
Υπήρξε κι άλλη ζημιά και ήταν η μεγαλύτερη. Ο δήμος δεν μπορούσε να λειτουργήσει γιατί υπάλληλοι και αιρετοί ασχολούνταν με τις καταγγελίες, διευθυντές και προϊστάμενοι «κοσκίνιζαν» και ακόμη «κοσκινίζουν» πολύ για να υπογράψουν κάτι, επειδή φοβούνταν και φοβούνται σε βάρος τους καταγγελία.
Υπάρχει άρα κάποια προσωπική κόντρα που πρέπει να σταματήσει;
Δεν υπάρχει καμία προσωπική κόντρα. Από την ιστορία των καταγγελιών ζημιώθηκαν ανεπανόρθωτα ο δήμος, υπάλληλοι και αιρετοί του. Πέραν όμως τούτου, αυτοί που κατήγγειλαν το δήμο αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη παρά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης βροντοφωνάζοντας ότι με τις ανυπόστατες καταγγελίες τους ασκούσαν έλεγχο που είχαν δικαίωμα να ασκήσουν. Τα όσα συνέβησαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν ήταν προσωπικά προβλήματα των αιρετών και των υπαλλήλων που καταγγέλθηκαν και διασύρθηκαν στο πανελλήνιο.
Για ποιο λοιπόν λόγο υπάρχουν φωνές που ζητούν να σταματήσει μια ανύπαρκτη κόντρα, ζητώντας ουσιαστικά να σταματήσει ο δήμος τις δικαστικές διαδικασίες σε βάρος όσων τον κατήγγειλαν ανυπόστατα;
Οι λόγοι είναι πολιτικοί και προφανώς στο πλαίσιο της διαμόρφωσης συσχετισμού δυνάμεων ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Πάντως καλά είναι οι θιασώτες αυτής της θεωρίας να γνωρίζουν ότι οι παρατάξεις που στο παρελθόν κάλυψαν ή συμπορεύτηκαν με τους καταγγέλλοντες, μόνο κερδισμένες δεν βγήκαν. Μάλιστα μία από αυτές διαλύθηκε και έμεινε μόνο με τον επικεφαλής της, αφού οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, που εξελέγησαν με αυτήν, προσχώρησαν σε άλλες παρατάξεις.
Βασίλης Κιμ.