Σήμερα το πρωί στην πεζογέφυρα της οδού Σμύρνης στον Εύοσμο συναντήσαμε έναν ηλικιωμένο κύριο ο οποίος ήθελε να περάσει από την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής στη Νέα Πολιτεία. Ο ηλικιωμένος κύριος έκανε αρκετή ώρα να ανέβει και να κατέβει την πεζογέφυρα. Σε κάθε σκαλοπάτι έπρεπε πρώτα να φέρει και τα δύο πόδια και μετά να προχωρήσει στο επόμενο. Οι ανελκυστήρες που υπάρχουν και στην πεζογέφυρα της οδού Σμύρνης και στην πεζογέφυρα της οδού Ολυμπιάδος δεν λειτουργούν. Επίσης δεν υπάρχουν ράμπες.
Το πέρασμα από τη μια πλευρά της περιφερειακή οδού στην άλλη, για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, είναι αδύνατο και από τις δύο αυτές πεζογέφυρες, ενώ οι μικροί ποδηλάτες πρέπει να σέρνουν τα ποδήλατα στα σκαλοπάτια. Η επικοινωνία δύο μεγάλων και νέων περιοχών του Ευόσμου είναι τραγική και κάνει τραγικά δύσκολο το πέρασμα της περιφερειακής οδού για ηλικιωμένους, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και παιδιά με ποδήλατα.
Για να περάσουν οι ηλικιωμένοι και τα αναπηρικά αμαξίδια στην άλλη πλευρά της περιφερειακής οδού πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο. Τα αναπηρικά αμαξίδια, βέβαια, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τα ποδήλατα των παιδιών μπορούν να φτάσουν στον κόμβο της Μακρυγιάννη και να περάσουν απέναντι μέσα από το πάρκο που έχει δημιουργηθεί και στο οποίο υπάρχουν ράμπες. Η επικοινωνία των δύο αυτών μεγάλων και νέων περιοχών του Ευόσμου είναι για γέλια και για κλάματα.
Είναι απορίας άξιο γιατί δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες στις δύο πεζογέφυρες και τι κάνει ο δήμος για να λειτουργήσουν. Και μην ακουστεί καμία απάντηση του ύφους ότι οι πεζογέφυρες ανήκουν στην Περιφέρεια, γιατί αυτό δεν έχει καμία σημασία. Οι πεζογέφυρες χρησιμοποιούνται από κατοίκους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ο δήμος οφείλει να παρέμβει όπου χρειάζεται ώστε να κάνει εύκολη τη ζωή των ηλικιωμένων, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των μικρών ποδηλατών που θέλουν να διασταυρώσουν την περιφερειακή οδό.
Σ.