Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΑπό τη συμπεριφορά του δημάρχου προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα

Από τη συμπεριφορά του δημάρχου προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Νοεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μαδαλιανός, αναφερόμενος στη μικροένταση που είχε το πρωί της ίδιας μέρας με μία σχολική καθαρίστρια του δήμου, η οποία τον χειροκρότησε ειρωνικά στην κινητοποίηση που είχαν οι σχολικές καθαρίστριες έξω από το δημαρχείο, είπε τα εξής:

«Στη θέση που βρισκόμαστε ο καθένας, φυσικά δέχομαι τα σχόλια και φυσικά δέχομαι και την ειρωνεία κάποιων. Εγώ όμως σαν άνθρωπος δεν δέχομαι καμία ειρωνεία από κανέναν, ειδικά από ανθρώπους τους οποίους σεβάστηκα και βοήθησα σε ανάλογες στιγμές».

Από την τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος ζήτησε από τη σχολική καθαρίστρια να του πει το όνομά της γιατί, όπως εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλει, όπως ο ίδιος εκτίθεται δημόσια με το όνομά του, επωνύμως να τον ειρωνεύεται κάποιος, προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα.

Το πρώτο ζήτημα είναι που ο δήμαρχος βάζει το πρόσωπό του πάνω από το θεσμό τον οποίο υπηρετεί. Όταν λέει ότι ως δήμαρχος δέχεται την ειρωνεία, αλλά ως πρόσωπο δεν την δέχεται, τότε βάζει τον Κλεάνθη Μανδαλιανό πάνω από τον δήμαρχο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Εφόσον αποφάσισε να γίνει δήμαρχος, έπρεπε να ξέρει πως οφείλει να υποτάξει το εγώ του στο θεσμό τον οποίο θα υπηρετήσει και όχι να βροντοφωνάζει ότι βάζει το εγώ του πάνω από το θεσμό.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η σχολική καθαρίστρια δεν επισκέφθηκε τον Κλεάνθη Μανδαλιανό είτε στο σπίτι του είτε στο ιατρείο του, δεν συνομίλησε μαζί του ως πρόσωπο. Η σχολική καθαρίστρια επισκέφτηκε το δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου και συνομιλούσε με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου. Εφόσον λοιπόν ο κύριος Μανδαλιανός πιστεύει, όπως είπε, ότι ως δήμαρχος φυσικά δέχεται τις ειρωνείες, έπρεπε να τις δεχτεί. Το τι θα κάνει ως άνθρωπος, το ποιους θα ανέχεται και ποιους όχι, το αν θα ανέχεται να τον ειρωνεύονται ή όχι, είναι δικός του λογαριασμός όταν θα είναι στο σπίτι του ή στο ιατρείο του.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ