Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΜεγάλη χαλαρότητα στην εφαρμογή των νέων μέτρων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μεγάλη χαλαρότητα στην εφαρμογή των νέων μέτρων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μια μεσημεριανή Χριστουγεννιάτικη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Καραμανλή στο Κορδελιό, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο) φτάνει για να διαπιστώσεις τη μεγάλη χαλαρότητα στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Από τα πρώτα βήματα διαπιστώνω πως η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους δεν πολυφοριέται. Αποφασίζω να μετρήσω για να έχω μια πιο ακριβή εικόνα. Συναντάω 266 άτομα από τα οποία φορούν μάσκα τα 70, ενώ τα 196 είτε δεν φορούν καθόλου μάσκα είτε τη φορούν από τη μύτη και κάτω. Μάλιστα είναι πολύ λίγοι αυτοί που φορούν τη μάσκα από τη μύτη και κάτω. Οι υπόλοιποι δεν τη φορούν καθόλου.

Μια απλή μεσημεριανή βόλτα κάνει φανερό πως μόνο ένα 25% όσων συνάντησα φορούσαν μάσκα. Σκέφτομαι πως μάλλον ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πρέπει να το αντιληφθεί σύντομα. Από την άλλη πώς να το αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να εφαρμόσει τις οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας, όταν, εκτός από τις παλινωδίες της κεντρικής διοίκησης και των επιστημόνων που διαχειρίζονται την πανδημία, υπάρχει κι ένας δήμος Κορδελιού Ευόσμου ο οποίος έχει αφήσει εδώ και δυο βδομάδες δημοτικά κτίρια χωρίς έλεγχο πιστοποιητικών covid-19, δεν έχει προχωρήσει σε καμπάνια για να πείσει τους κατοίκους να εμβολιαστούν, δεν έχει κάνει καμία σοβαρή καμπάνια για να ενημερώσει τους δημότες για την πανδημία; Πώς ο κόσμος να αντιληφθεί ότι τα πράγματα είναι σοβαρά όταν ο ίδιος ο δήμαρχος το καλοκαίρι από τα μικρόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου έλεγε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει 4ο κύμα πανδημίας και ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση που επικράτησε επί ενάμιση χρόνο σε όλο τον κόσμο;

Η διοίκηση του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει άμεσα να πάρουν πρωτοβουλίες γιατί τελικά και 4ο κύμα πανδημίας υπήρξε και σφοδρότερο από τα προηγούμενα ήταν και έρχεται ένα 5ο κύμα που είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει σε σφοδρότητα τα προηγούμενα.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ