Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΣκάνδαλο καταντάει η στάση της διοίκησης του δήμου στο θέμα του ΘΕΠΑΝ

Σκάνδαλο καταντάει η στάση της διοίκησης του δήμου στο θέμα του ΘΕΠΑΝ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικό σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθης Καϊτετζίδης, ρώτησε τη διοίκηση του δήμου εάν υλοποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Δεκεμβρίου 2021 να ζητήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού από τη Διεύθυνση Γεωργίας. Η διοίκηση του απάντησε ότι ετοιμάζουν το αίτημα. Ενάμιση μήνα μετά η διοίκηση Μανδαλιανού ακόμη ετοιμάζει το αίτημα προς τη Διεύθυνση Γεωργίας.

Η στάση της διοίκησης Μανδαλιανού στο θέμα του ΘΕΠΑΝ καταντάει σκάνδαλο. Αφού πρώτα ψήφισαν την απεμπόληση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου επί του ΘΕΠΑΝ διότι ισχυρίζονταν ότι δεν έβρισκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι αυτό ανήκει στο δήμο, αφού ήρθαν στο φως έγγραφα που αποδεικνύουν ότι στελέχη της διοίκησης γνώριζαν πως ο τίτλος ιδιοκτησίας βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργία και από εκεί μόνο ο δήμος μπορεί να τον πάρει, αφού υπήρξε απάντηση από τη Διεύθυνση Γεωργίας ότι ο τίτλος ιδιοκτησίας βρίσκεται εκεί, τώρα η διοίκηση του δήμου, αντί να σπεύσει να πάρει αμέσως τον τίτλο ιδιοκτησίας, ετοιμάζει επί ενάμιση μήνα το αίτημα.

Ο τρόπος που λειτουργεί η διοίκηση Μανδαλιανού στο θέμα του ΘΕΠΑΝ είναι ο ίδιος ακριβώς με τον τρόπο λειτουργίας της στο πρόβλημα της δυσοσμίας. Η διοίκηση του δήμου λειτουργεί με μια τραγική κωλυσιεργία, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον του δήμου και των δημοτών. Η διοίκηση του δήμου φαίνεται πως προσπαθεί να σπρώξει το θέμα του ΘΕΠΑΝ «κάτω από το χαλί» όπως κάνει και με τη δυσοσμία. Το ΘΕΠΑΝ αποτελεί δημοτική περιουσία και η διοίκηση Μανδαλιανού θα έπρεπε να το είχε κατοχυρώσει χθες. Αφού δεν το έκανε όμως χθες, ας το κάνει σήμερα, εδώ και τώρα, και ας αφήσει κατά μέρος τις δικαιολογίες και τις κωλυσιεργίες.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ