Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΖητάει η Εκκλησία να πατήσουν τον όρκο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού...

Ζητάει η Εκκλησία να πατήσουν τον όρκο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού Ευόσμου;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022 και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση θέματος προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να ζητήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού από τη Διεύθυνση Γεωργίας, ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθης Καϊτετζίδης, είπε τα εξής:

«Να σας πω ένα γεγονός που πραγματικά προβληματίζει. 30 Ιανουαρίου 2022 στο Ναό των Τριών Ιεραρχών. Αφού τελειώνει το εκκλησίασμα, παίρνει το λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βαρνάβας και απευθύνεται στον κύριο δήμαρχο, παρόντων και αντιδημάρχων σ’ εκείνο το εκκλησίασμα, και του λέει “να πείτε τους συμβούλους σας να μάθουνε να έχουνε σωστή κρίση”. Κύριε δήμαρχε με συγχωρείται. Ξέρω ότι είστε ένας ευγενής άνθρωπος. Εγώ δεν είμαι τόσο, αλλά τουλάχιστον περίμενα μία αντίδρασή σας».

Στην παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, ο κύριος Καϊτετζίδης συνέχισε λέγοντας:

«Δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συζήτησης. Αποτελεί όμως μέρος του όλου. Δέχεστε πολλούς εκβιασμούς και τις δέχονται και δημοτικοί σύμβουλοι. Πιέζονται ασφυκτικά και μάλιστα είχα πληροφορηθεί από εδώ, από εσάς κύριε Ναθαναηλίδη, ότι από εκεί που ξεστόμισε αυτό ο Μητροπολίτης μας είναι ο Ναός των Τριών Ιεραρχών που είναι σε δημοτικό οικόπεδο. Απύθμενο το θράσος».

Η παραπάνω καταγγελία του Στάθη Καϊτετζίδη ήρθε να προστεθεί στην καταγγελία του Αντώνη Κοντσίδη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ης Δεκεμβρίου 2021, ότι δόθηκαν σε ιερέα τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που υπέγραψαν για τη σύγκληση του συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ κι εκείνος τηλεφωνούσε στους δημοτικούς συμβούλους για να τους ζητήσει το λόγο γιατί υπέγραψαν.

Η Εκκλησία μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει ούτε στην καταγγελία του Αντώνη Κοντσίδη ούτε στην καταγγελία του Στάθη Καϊτετζίδη. Τι ζητάει δηλαδή η Εκκλησία από τους δημοτικούς συμβούλους Κορδελιού Ευόσμου; Να γίνουν επίορκοι πατώντας τον όρκο τους; Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν να υπερασπίζουν και να διασφαλίζουν τη δημοτική περιουσία και όχι να τη χαρίζουν.

Η διοίκηση του δήμου επίσης μέχρι τώρα δεν έχει πει κουβέντα για την ουσία. Ο λαλίστατος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν πήρε θέση ούτε για τη μία καταγγελία ούτε για την άλλη. Ο λαλίστατος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν αντέδρασε στη παραίνεση του Μητροπολίτη. Εκτός κι αν λέει ψέματα ο Στάθης Καϊτετζίδης. Όμως ο δήμαρχος δεν είπε ότι η καταγγελία του κυρίου Καϊτετζίδη ήταν ψέματα.

Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε είπαν ψέματα οι κύριοι Κοντσίδης και Καϊτετζίδης και θα έπρεπε να τους καταγγείλει η διοίκηση, είτε είπαν αλήθεια οπότε η διοίκηση θα έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να ζητήσει από τον Μητροπολίτη Βαρνάβα να σταματήσει η Εκκλησία τις πιέσεις. Η διοίκηση του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έκαναν τίποτα γιατί φαίνεται πως απλά ο δήμος έχει την ατυχία να τους έχει στο τιμόνι ενός διαστημόπλοιου ενώ δεν κάνουν ούτε για τα γκέμια γαϊδουρόκαρου.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ