Η διοίκηση Μανδαλιανού θα γράψει ιστορία σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς αρνητική ιστορία. Ένα από αυτά τα επίπεδα είναι και η παρουσία πολιτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίες γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου, το οποίο έχει 300 καθίσματα στον κυρίως χώρο και άλλα περίπου 50 στον εξώστη. Οι συνεδριάσεις γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο λόγω πανδημίας κορονοϊού και γιατί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μικρή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου έχει 45 μέλη. Ο πρόεδρος αποφάσισε ότι στον κυρίως χώρο με τα 300 καθίσματα θα βρίσκονται μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι πολίτες που παρακολουθούν τη συνεδρίαση θα πηγαίνουν στον εξώστη. Αυτό παρ’ όλο που ο κάτω χώρος χωρίζεται σε δύο διαζώματα με έναν μεγάλο διάδρομο στη μέση και θα μπορούσε να ορίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι να κάθονται στο μπροστά διάζωμα και οι πολίτες στο πίσω. Το κάνει λόγω covid-19 και για να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης; Όχι, αφού σ’ ένα χώρο για 300 άτομα βρίσκονται 45 και σ’ ένα χώρο για 50 άτομα μπορούν να βρεθούν 20 και παραπάνω.
Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα του προέδρου και της διοίκησής του; Το ότι κάθονται μαζί οι δημοτικοί σύμβουλοι με τους πολίτες; Γιατί; Στην κανονική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθονται αλλιώς; Μάλιστα εκεί κάθονται ο ένας πάνω στον άλλον στην κυριολεξία, αφού οι πολίτες κάθονται πίσω από τους δημοτικούς συμβούλους σε απόσταση αναπνοής. Η διοίκηση Μανδαλιανού, επί δυόμιση χρόνια και προπαντός στα δύο χρόνια της πανδημίας, θα μπορούσε να προχωρήσει σε διαμόρφωση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν το έκανε.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο δήμαρχος, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο και χωρίς αυτή να είναι η δουλειά του, ζήτησε από δημότη να πάει στον εξώστη. Μάλιστα επισήμανε πως ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου λέει πως στον κυρίως χώρο θα βρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι δημότες θα βρίσκονται στον εξώστη. Όρισαν στον κανονισμό δηλαδή ότι ο χώρος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο και όρισαν πώς θα κάθονται σ’ αυτό; Και όταν επιστρέψουν οι συνεδριάσεις στην κανονική αίθουσα συνεδριάσεων, οι πολίτες, οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, θα κάθονται στα παράθυρα σαν τα περιστέρια, προκειμένου να είναι κάπου πάνω αλλά όχι στο χώρο;
Ακολούθησε διαπληκτισμός του προέδρου με πολίτες. Μεταξύ αυτών ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, ένα πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου κι ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Και οι τρεις έχουν συχνή παρουσία στις συνεδριάσεις και έγνοια για το τι συμβαίνει στο δήμο. Και οι τρεις παρακολουθούν τις συνεδριάσεις χωρίς να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, πράγμα που μακάρι να έκαναν κι άλλοι πολίτες. Άραγε πόσες φορές οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μανδαλιανού πέρασαν το κατώφλι της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ.Σ. όταν δεν ήταν εκλεγμένοι; Ο ίδιος ο κύριος πρόεδρος, που παλιότερα ήταν δημοτικός σύμβουλος ξανά, πόσες φορές εμφανίστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων όσο δεν ήταν εκλεγμένος;
Η διοίκηση δεν θέλει πολίτες μέσα στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πιο βολικό να μην υπάρχει παρουσία πολιτών γιατί είναι πιο εύκολο να λαμβάνονται αποφάσεις όπως εκείνη η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο. Ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση μετά το διαπληκτισμό με τους δημότες. Τα όσα απίστευτα είπε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια του διαλλείματος γιατί νόμιζε ότι είναι κλειστά τα μικρόφωνα, δεν θα τα σχολιάσουμε. Το γεγονός όμως ότι πιστεύει πως κανένας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σέβεται κανέναν και δεν έχει παραιτηθεί ακόμη από τη θέση του προέδρου δεν τον τιμά καθόλου. Όταν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου πιστεύει ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας δεν σέβεται κανέναν, απλώς παραιτείται και δεν κάθεται να μαλώνει με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους δημότες.
Κιμ. Ο.
Στους τεμενάδες δεν κολλάει ο κορονοϊός