Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΑντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές

Αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές

Όπως γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που νόθευσαν τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής στους δήμους. Με τις διατάξεις αυτές μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου οι παρατάξεις των δημάρχων έχουν ενισχυμένη πλειοψηφία.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο δήμαρχος έχει 15 από τους 45 δημοτικούς συμβούλους, ενώ έχει 5 μέλη από τα 9 στις δύο Επιτροπές. 33,33% στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη Μανδαλιανού και 55,56% στις δύο Επιτροπές. Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Μανδαλιανός αμέσως μετά τις εκλογές ενώ συζητούσε με τον τέως δήμαρχο Πέτρο Σούλα για συνεργασία των παρατάξεών τους, μόλις ψηφίστηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις τις οποίες το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές, διέκοψε τις συνομιλίες και σχημάτισε μόνος του διοίκηση χωρίς καν να ενημερώσει τον κύριο Σούλα. Τα αποτελέσματα της μονοπαραταξιακής διοίκησης Μανδαλιανού είναι όλα αυτά τα τραγικά που βιώνει ο δήμος στα δυόμιση χρόνια της θητείας της.

Η απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ολομέλεια. «Αν η Ολομέλεια επικυρώσει τις αποφάσεις, ανοίγει ζήτημα για τις περιφέρειες και ο δρόμος για προσφυγές», γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ