Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΚαι γιατί αφού είναι όλοι νέοι στη διοίκηση Μανδαλιανού αποφάσισαν να διοικήσουν...

Και γιατί αφού είναι όλοι νέοι στη διοίκηση Μανδαλιανού αποφάσισαν να διοικήσουν μόνοι;

Η Νέα Πνοή θα πάει με δύο δικαιολογίες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είτε αυτές γίνουν στην ώρα τους είτε πάρουν παράταση ενός έτους είτε πάρουν παράταση δύο ετών. Οι δικαιολογίες για το γεγονός ότι η «Νέα Πνοή» δεν θα έχει κάνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα θα είναι πως αφενός είχε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού και αφετέρου πως είναι νέα διοίκηση. Άλλωστε αυτές οι δικαιολογίες ήδη διακινούνται.

Το ερώτημα είναι όμως γιατί η «Νέα Πνοή», αφού είναι νέα, επέλεξε να χρησιμοποιήσει εκείνη τη δυνατότητα που της έδινε ο νόμος να διοικήσει μόνη της και η οποία ουσιαστικά νόθευε την εκλογική βούληση των δημοτών όπως αποφάσισε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν χρησιμοποίησε την άλλη δυνατότητα που της έδινε ο νόμος να σχηματίσει διοίκηση συνεργασίας με άλλες παρατάξεις και που ήταν σύμφωνη με την εντολή που έδωσαν οι δημότες για σχηματισμό συνδιοίκησης.

Πολλές απαντήσεις μπορούν να δοθούν στην παραπάνω ερώτηση.

Η συμπεριφορά της «Νέας Πνοής» και του ίδιου του δημάρχου δείχνει ότι αυτή η παράταξη δεν μπορεί ούτε να συνεργαστεί αλλά ούτε καν να ακούσει μια καλοπροαίρετη κριτική και να διορθώσει τη στάση της.

Η «Νέα Πνοή» πολλές φορές προσπάθησε να δείξει το μαύρο ως άσπρο και με πυγμή προσπάθησε να το επιβάλει στις άλλες παρατάξεις. Με τέτοια νοοτροπία δεν γίνονται συνεργασίες.

Η παράταξη αυτή άφησε το δήμο επί μία εβδομάδα χωρίς αντιδημάρχους κατά την αλλαγή των αντιδημαρχιών, γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Φαντάζεται κανένας τι θα γινόταν εάν συνδιοικούσαν και με άλλη ή με άλλες παρατάξεις.

Υπάρχει και κάτι που ονομάζεται αστική ευγένεια και την οποία οφείλει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα κοινά. Αυτή η αστική ευγένεια λείπει από τη «Νέα Πνοή». Συζητούσε με τον τέως δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, για συνεργασία όσο τον χρειάζονταν, αλλά μόλις η κυβέρνηση άλλαξε μετεκλογικά το νόμο και βάσει αυτής της αλλαγής η «Νέα Πνοή» μπορούσε να διοικήσει μόνη της, διέκοψε τις συνομιλίες με τον τέως δήμαρχο χωρίς καν να τον ενημερώσει.

Σίγουρα μπορούν να προστεθούν και πολλές άλλες απαντήσεις.

Κιμ. Ο.

Οι δημότες δεν ήθελαν να διοικήσει μόνος του ο Κλεάνθης Μανδαλιανός
Εφιαλτικό σενάριο για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου η παράταση της θητείας των δημάρχων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ