Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣ"Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία" στο πλαίσιο του 16ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

“Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο του 16ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Μακεδονίας, στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” έδωσε για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συμμετέχοντας με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή στην «Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία», που έλαβε χώρα παραμονή της διοργάνωσης, το Σάββατο 9 Απριλίου.
Μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών, οι αθλητές του Δήμου μας, που μας έκαναν περήφανους με τις αθλητικές τους νίκες τη χρονιά που μας πέρασε, ηγήθηκαν της διαδρομής, διασχίζοντας τις οδούς Μοναστηρίου με Ανδρέα ΠαπανδρέουΕθνικής Αντιστάσεως – Κατσαντώνη – Μ. Αλεξάνδρου – Ευαγγελισμού για να καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου Εύοσμου, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή υποδοχής, από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους τους αθλητές των αθλητικών σωματείων του δήμου μας που ηγήθηκαν της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, τους υποδέχτηκε μαζί με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά, στεφανώνοντάς τους με το κλαδί ελιάς, αιώνιο σύμβολο της Ειρήνης, της Νίκης, της Τιμής και της Ομόνοιας αλλά και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.
Η «Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία», παραμονή της πιο μεγάλης αθλητικής γιορτής της πόλης μας, του 16ου Διεθνή Μαραθώνιου “Μέγας Αλέξανδρος”, περνά από τον ιστορικό μας δήμο και με οδηγούς τους αθλητές του τόπου μας, γίνεται το παράθυρο ελπίδας για έναν κόσμο καλύτερο γεμάτο σεβασμό, αλληλεγγύη και ανθρωπιά” τόνισε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Σήμερα μέσα από την «Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία», ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το αθλητικό του δυναμικό στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους! Ένα μήνυμα των λαών της γης ενάντια στη φρίκη του πολέμου και μια δραματική έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος ΤΩΡΑ”.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της τελετής υπήρξε η απελευθέρωση λευκών περιστεριών που αφέθηκαν στον ουρανό, ως το παγκόσμιο σύμβολο της Ειρήνης και ιδανικό όλων των λαών της Γης.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”  το παρών στην τελετή της «Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας»  έδωσε το μέλος κ. Ιωάννης Πανανάκης, απονέμοντας στον Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό τιμητική πλακέτα με το σύμβολο της ελιάς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στη διοργάνωση.

Στην «Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία» συμμετείχαν οι αθλητές των εξής αθλητικών σωματείων:

– Γ.Ο. ΕΥΟΣΜΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” Αγώνισμα ΠΑΛΗΣ
– Α. Σ. “ΑΣΤΕΡΑΣ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Αγώνισμα ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
-Α. Σ. “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Αγώνισμα ΤWD

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της “Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας” και συγκεκριμένα: το Κομμωτήριο SEDE και τον Σύλλογο Ταχυδρομικών Περιστεριών Εύοσμου 05

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ