Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΣ’ αυτό το αχούρι μετέφεραν τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σ’ αυτό το αχούρι μετέφεραν τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Όσοι άκουσαν το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022 να μιλούν για το χώρο στο κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» στον οποίο μετέφερε η διοίκηση του δήμου τη Φιλαρμονική, νόμισαν πως πρόκειται για έναν όμορφο χώρο στον οποίο ο αρχιμουσικός και οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής δεν ήθελαν να πάνε μόνο και μόνο επειδή αυτός βρίσκεται στο Κορδελιό!

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, Ηλίας Πιντής, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια δούλεψε με τέσσερις οκτάμηνες συμβάσεις και από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 δεν έχει σύμβαση με το δήμο, αναφέρθηκε σ’ αυτήν τη φοβερή και τρομερή αίθουσα στην οποία η διοίκηση του δήμου «πέταξε» τη Φιλαρμονική και μάλιστα μας έδωσε τις φωτογραφίες τις οποίες βλέπετε.

Ο χώρος στον οποίο μεταφέρθηκε η Φιλαρμονική είναι ένα δωμάτιο από τα πολλά που υπάρχουν στον όροφο και στα οποία φιλοξενούνται τα επιμορφωτικά της Κοπτικής Ραπτικής, του Θεάτρου και του πιάνου. Στον κεντρικό χώρο του ορόφου που υπάρχει ένα θεατράκι γίνονται διάφορες εκδηλώσεις του δήμου και επίσης εκεί κάνει εκδηλώσεις και το ΚΑΠΗ. Ο ιδιαίτερος χώρος στον οποίο η διοίκηση του δήμου μετακόμισε τη Φιλαρμονική δεν έχει παράθυρα, δεν έχει εξαερισμό, έχει ξηλωμένα ρικοφόν, ψευδοροφές πεσμένες, μοκέτες ξεσκισμένες και είναι μέσα στη βρώμα. Ο χώρος αυτός ήταν το παλιό στούντιο του Κορδελιού το οποίο χρησιμοποιούσαν για αποθηκευτικό χώρο οι ηχολήπτες.

Στα παραπάνω προσθέστε ότι εάν παίζει ένα χάλκινο πνευστό στον όροφο (ένα μόνο χάλκινο πνευστό και όχι δύο ή τρία), δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε το τμήμα της κοπτικής ραπτικής, ούτε του θεάτρου, ούτε του πιάνο. Όταν παίζει ένα χάλκινο πνευστό βροντάει ο τόπος, πάλλονται οι τοίχοι. Μόνο τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού μπορούν να πιστέψουν ότι τα χάλκινα πνευστά δύνανται να κάνουν μαθήματα στον ίδιο χώρο που γίνονται και άλλα μαθήματα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Ας βάλει ένα χάλκινο πνευστό ο δήμαρχος να μελετάει στο ισόγειο του δημαρχείου να δούμε ποιος θα μπορέσει να δουλέψει εκείνην την ώρα. Την περίπτωση του τυμπανισμού στο ισόγειο του δημαρχείου δεν τη συζητάμε καθόλου γιατί οι υπάλληλοι θα χρειαστούν ηρεμιστικά.

Ο φοβερός και τρομερός χώρος, στον οποίο πήγε τη Φιλαρμονική η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και τον οποίο παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022, είναι και φοβερός και τρομερός αλλά με την αρνητική έννοια των δύο λέξεων. Η διοίκηση του δήμου και τον χώρο τον παρουσίασε όπως ήθελε και τη βόλευε. Το ίδιο βέβαια έκανε και για τον αρχιμουσικό, προκειμένου να διώξει από πάνω της την ευθύνη για την αποχή της Φιλαρμονικής από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η Φιλαρμονική λοιπόν δεν έχει αρχιμουσικό από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 με ευθύνη της διοίκησης του δήμου και επίσης με ευθύνη της διοίκησης του δήμου μετακόμισε σ’ αυτόν τον τραγικό χώρο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Κατά τα άλλα για την αποχή της Φιλαρμονικής από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 έφταιγε ο Ηλίας Πιντής που είχε σταματήσει να έχει σύμβαση με το δήμο πάνω από πέντε μήνες πριν τη συγκεκριμένη παρέλαση.

Η συνέντευξη του Ηλία Πιντή θα δημοσιευτεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Φιλαρμονική δεν έχει αρχιμουσικό από τις 15 Οκτωβρίου του 2021!
Η καταστροφή της Φιλαρμονικής είναι κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού
Πάρτε τον στο γάμο σας το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να σας πει «και του χρόνου»!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ