Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΗμερίδα Διαχείριση του Αυτιστικού Φάσματος & Διαχείριση Συμπεριφορών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ημερίδα Διαχείριση του Αυτιστικού Φάσματος & Διαχείριση Συμπεριφορών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Διαχείριση του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) & Διαχείριση Συμπεριφορών».

Σύμφωνα με τους οργανωτές στόχος της Ημερίδας ήταν η έγκριτη ενημέρωση, η επιστημονική γνώση και η εμπειρική πληροφόρηση, των Γονέων παιδιών με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, των Εκπαιδευτικών στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ και των Φροντιστών Ατόμων με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, ώστε να είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να ανταποκρίνονται με γνωστική επάρκεια και κατανόηση –όχι- μόνον στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και στις φυσιολογικές τους ανάγκες.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας & Πρόεδρος ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου – Δεβετζή στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι « η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, θα τιμήσει ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του καθημερινού δύσκολου και σημαντικού έργου που επιτελούν όλες τις Ηρωικές Οικογένειες των μαθητών και των 3ων Ε.Ε.Ε.ΕΚ του Δήμου μας. Τις οικογένειες που βρίσκονται δίπλα μας και σηκώνουν ισοβίως σιωπηλά, άοκνα και αθόρυβα, τεράστια συναισθηματική, οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κ. Σταυρίδης Γεώργιος, έχοντας υπηρετήσει στο παρελθόν ως δάσκαλος στην ειδική αγωγή, δήλωσε ότι πάντα θα βρίσκεται στο πλάι των ατόμων με αυτισμό και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το E.Ε.Ε.EΚ., πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως Αντιδήμαρχος, προσφέροντας τα μέγιστα σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αυτισμό”.

Οι θεματικές της Ημερίδας που αφορούσαν α) στον Αυτισμό και την Νοητική Υστέρηση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στους Προβληματισμούς και τις Ανησυχίες, στην Σεξουαλική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, στην Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και στην Διαχείριση Συμπεριφορών, στις Θετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση αναγκών Ανθρώπων με Νοητική Ανεπάρκεια και Αυτισμό, η πορεία προς τον Αυτοπροσδιορισμό τους και η οπτική των γονέων και των κηδεμόνων, ανέπτυξαν οι ομιλητές

κ. Μπότσας Γεώργιος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου- ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης, η κ. Σαινόγλου Αναστασία Ερωφίλη Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού, η κ. Ορφανίδου Πηνελόπη Δ/τρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού και Σχολική Νοσηλεύτρια, Msc Μαία , η κ. Σιαπάτη Σταυρούλα Ψυχολόγος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού, Δρ. Σχ. Ψυχολογίας, Οικογενειακή Θεραπεύτρια , ο κ. Απτεσλής Νικόλαος Προϊστάμενος Β’ΚΕΔΑΣΥ Δυτ. Θεσσαλονίκης, η κ. Μιδούχα Φωτεινή Ψυχολόγος , Msc, BCBAΣ.Γ.Κ.Φ Αυτισμού Νομού Λάρισας, και ο κ. Καμπάς Ανδρέας Ψυχολόγος, Msc Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Ψυχολόγος-Παιδαγωγός Παιδικού Χωριού SOS.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ