Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΟύτε εξέδρες για εκδηλώσεις δεν θα δώσει η διοίκηση Μανδαλιανού στους συλλόγους

Ούτε εξέδρες για εκδηλώσεις δεν θα δώσει η διοίκηση Μανδαλιανού στους συλλόγους

Μετά από δύο χρόνια με κλειστούς τους πολιτιστικούς συλλόγους, μετά από δύο χρόνια χωρίς εκδηλώσεις, μετά από δύο χρόνια με τους πολιτιστικούς συλλόγους να φυτοζωούν, η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η διοίκηση Μανδαλιανού, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους συλλόγους ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων ο δήμος αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους σε εξέδρες, ηλεκτρολογικά, ηχοληψία και άλλα.

Δύο χρόνια μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε τίποτα ώστε να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Μέχρι τώρα ο δήμος παρείχε στους πολιτιστικούς συλλόγους τα στοιχειώδη για τις εκδηλώσεις τους. Τώρα δεν θα τους παράσχει ούτε αυτά γιατί απλά δεν έκανε τίποτα ώστε να μην φτάσει να επικαλείται έλλειψη προσωπικού και μέσων.

Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης Μανδαλιανού για τον Πολιτισμό και για τον τρόπο που πρέπει να στηριχτούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Καθόλου δεν την ενδιαφέρει τη «Νέα Πνοή» η ύπαρξη και λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων. Καθόλου δεν την ενδιαφέρει τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η πολιτιστική δραστηριότητα. Βέβαια αν την ενδιέφερε, δεν θα διέλυε με τις πράξεις της τη φιλαρμονική του δήμου.

Μετά τη διάλυση της φιλαρμονικής, η διοίκηση Μανδαλιανού έβαλε πλώρη να διαλύσει και τους συλλόγους. Το τεράστιο κόστος εξεδρών, ηλεκτρολογικών, ηχητικών θα πρέπει να το καλύψουν οι σύλλογοι αν θέλουν να κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αν δεν μπορούν ας κλείσουν. Αλλά είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης Μανδαλιανού. Όταν αντιμετωπίζει σαν ξένη τη φιλαρμονική του δήμου, δεν θα αντιμετωπίσει σαν ξένους τους συλλόγους του δήμου;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ