Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΘέλουν οι ψηφοφόροι της παράταξης Καμαρινού τον Βασίλη Ανδρεάδη για υποψήφιο δήμαρχο;

Θέλουν οι ψηφοφόροι της παράταξης Καμαρινού τον Βασίλη Ανδρεάδη για υποψήφιο δήμαρχο;

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας politic.gr καταγράφηκε ότι, μεταξύ των ψηφοφόρων της παράταξης Καμαρινού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το 29,2% δήλωσε πως θέλει τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη για υποψήφιο δήμαρχο, το 16,7% τον Βασίλη Ανδρεάδη και το 54,1% δεν απάντησε.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι η απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι εκλογές θα γίνουν μετά από 15 μήνες και η γνώμη των πολιτών θα αλλάξει πολλές φορές, πράγμα που θα αποτυπωθεί σίγουρα και σε νεότερες δημοσκοπήσεις.

Το 54,1% που δεν απάντησε στη δημοσκόπηση είναι η συντριπτική πλειοψηφία, πράγμα που δείχνει πως ακόμα και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της παράταξης Καμαρινού δεν έχει αποφασίσει εάν προκρίνει τον Βασίλη Ανδρεάδη ή τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη για υποψήφιο δήμαρχο. Όταν, υποθέτουμε σύντομα, κατασταλάξει και αυτό το ποσοστό, τότε μπορεί το αποτέλεσμα να αλλάξει.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμαρινού προς το παρόν κανείς δεν ακολούθησε τις επιλογές του Λευτέρη Αλεξανδρίδη. Όλοι επέλεξαν να στηρίξουν τις προτάσεις του Γιάννη Καμαρινού και να συσπειρωθούν γύρω από τον Βασίλη Ανδρεάδη, αφού ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης αρνήθηκε να πάρει μέρος σε ενδοπαραταξιακές διαδικασίες. Οι ψηφοφόροι της παράταξης Καμαρινού επιλέγουν τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη στη δημοσκόπηση, αλλά ας μην μπερδευτούμε. Τον επιλέγουν ως πρόσωπο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και χωρίς να ξέρουμε εάν είναι ενημερωμένοι για τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες, αφού η δημοσκόπηση έγινε αμέσως μετά από αυτές. Εάν οι ψηφοφόροι της παράταξης Καμαρινού δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη και ενημερωθούν γι’ αυτές τις διαδικασίες είναι πιθανό να αλλάξουν στάση.

Σε επόμενη δημοσκόπηση ίσως οι ψηφοφόροι της παράταξης Καμαρινού θα πρέπει να ρωτηθούν αν είναι υπέρ της πρότασης του Γιάννη Καμαρινού να γίνουν ενδοπαραταξιακές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου δημάρχου ή αν συμφωνούν με την άποψη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη που ουσιαστικά ζητούσε να διαλυθεί η παράταξη Καμαρινού, εφόσον ο Γιάννης Καμαρινός δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, και ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του.

Ο δρόμος για τις εκλογές είναι μακρύς. Το ποιον θα στηρίξει τελικά ο κόσμος έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Εάν τελικά θα υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του κυρίου Ανδρεάδη από τους δημοτικούς συμβούλους και από τους ψηφοφόρους της παράταξης Καμαρινού εξαρτάται από τον ίδιο τον Βασίλη Ανδρεάδη. Εάν πάρει πρωτοβουλίες προς θετική κατεύθυνση, θα αλλάξει και η στάση των πολιτών απέναντί του, όπως άλλαξε η στάση των πολιτών του δήμου που πριν δύο μήνες σε δημοσκόπηση έδιναν και δεύτερη θητεία στην παράταξη Μανδαλιανού, ενώ τώρα, βάσει νέας δημοσκόπησης, κατρακυλάνε την παράταξη Μανδαλιανού προς την έξοδο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Γ. Χαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ