Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση του Νίκου Ζυγά με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας...

Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Πεσματζόγλου Δεβετζή Φωτεινή

Συνάντηση είχε ο Νίκος Ζυγάς με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κυρία Πεσματζόγλου Δεβετζή Φωτεινή. Ο κύριος Ζυγάς έκανε την παρακάτω ανάρτηση για τη συνάντηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«“Κύριε Ζυγά, ερχόμαστε το πρωί στη δουλειά μας με διάθεση και φεύγουμε το μεσημέρι με μαύρη την ψυχή μας, από αυτά που ακούμε και βλέπουμε….”

Κατάθεση ψυχής από τους εργαζόμενους της δομής κοινωνικής πρόνοιας του δήμου μας που καλούνται να συμπαρασταθούν και να συνδράμουν συμπολίτες μας, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, διοικητικοί υπάλληλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως μου περιέγραψαν, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές λεκτική, ψυχολογική, ακόμη και σωματική βία από (ένθερμους) συμπολίτες μας, ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να δοθεί λύση. Αρνητική εντύπωση μου έκανε η πλημμελής συντήρηση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά στη ΒΑ πλευρά του. Ακούτε κύριε Αντιδήμαρχε των τεχνικών υπηρεσιών;

Ευχαριστώ την κ. Ζαχαριάδου Δόμνα, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής-Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας, για τη ενημέρωση και την ξενάγηση στη δομή.

Στη συνάντησή μας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Πεσματζόγλου-Δεβετζή Φωτεινή, συζητήσαμε τον ρόλο και την ικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να δραστηριοποιείται στα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα που την περιβάλλουν σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική. Αναλύσαμε, αφενός τη σημασία και τις δυνατότητες που έχει ο δήμος μας να σχεδιάζει και να υλοποιεί παρεμβάσεις στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του ώστε να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες και, αφετέρου τη δυνατότητα αυτονομίας που έχει ο δήμος να οργανώσει τοπικής εμβέλειας παρεμβάσεις ειδικά στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας.

Κάτω από αυτό το πλαίσιο και στις δυο περιπτώσεις το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το χρηματοδοτικό. Η λειτουργία των δομών βασίζεται κυρίως στις χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. η οποία συνυπάρχει με τις περιορισμένες δυνατότητες των δήμων να κινηθούν αυτόνομα σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές τους λειτουργίες. Αν συνυπολογιστούν και οι μειώσεις των χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος, η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η απουσία κατάλληλων κτηριακών υποδομών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι δομές που δημιουργήθηκαν είναι και ποσοτικά λίγες , σε αναλογία πληθυσμού, και ποιοτικά λειτουργούν προβληματικά.

Ενημερώθηκα επίσης για την πραγματική κατάσταση και τη λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε καθώς η κ. Αντιδήμαρχος είναι και πρόεδρός της».

Συνάντηση του Νίκου Ζυγά με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Αμανατιάδη
https://agkidapress.gr/2022/05/18/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4/ https://agkidapress.gr/2022/05/11/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%ae/
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ