Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΑυτή είναι η κοινωνική πολιτική της παράταξης Μανδαλιανού;

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της παράταξης Μανδαλιανού;

Διανομή παπουτσιών και χαμόγελα της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής πίσω από παιδάκια με σκυμμένα κεφάλια είτε γιατί τα είπαν να σκύψουν για να μην φαίνονται στη φωτογραφία, είτε γιατί δοκίμαζαν παπούτσια, είτε γιατί έσκυψαν μόνα τους για να μην τα δούνε οι συμμαθητές τους να παραλαμβάνουν παπούτσια δωρεάν.

Σε μια εποχή που ο πλούτος ρέει άφθονος γύρω μας κάποια παιδάκια από ανάγκη πήγαν να πάρουν τα δωρεάν παπούτσια που καλώς τα έδωσε η εταιρεία που τα έδωσε, αλλά σίγουρα αυτά τα παιδιά δεν νοιώθουν καλά όταν δίπλα τους συμμαθητές τους κυκλοφορούν με κινητά τηλέφωνα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ.

Η δράση της Αντιδημαρχίας δεν ήταν άχρηστη αλλά ήταν περιττές οι φωτογραφίσεις της αντιδημάρχου και οι τυμπανοκρουσίες του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του δήμου. Τέτοιες δράσεις καλά είναι να γίνονται με ταπεινότητα, σε κλειστούς χώρους και χωρίς δημοσιότητα. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της αντιδημαρχίας να προβάλει τη συγκεκριμένη δράση αφού δεν έχει να προβάλει και τίποτε άλλο, αλλά δεν είναι σωστό. Δεν είναι και χριστιανικά σωστό.

Η επόμενη παρόμοια δράση, που προκαταβολικά διαφημίζει η ιστοσελίδα του δήμου, καλό είναι να γίνει χωρίς φωτογραφήσεις. Τα παιδιά αυτά έχουν μυαλό και ψυχή και τα χαμόγελα της αντιδημάρχου δεν μπορούν να σβήσουν ούτε από το μυαλό ούτε από την ψυχή τους ότι βρίσκονται εκεί για να παραλάβουν παπούτσια επειδή οι γονείς τους είναι οικονομικά αδύναμοι. Η ψυχή τους και το μυαλό τους πιέζονται καθημερινά από πολλά «γιατί έχει ο συμμαθητής τους και όχι τα ίδια». Δεν χρειάζεται να τα πιέζουμε κι άλλο με φωτογραφίες για προεκλογική χρήση έστω κι αν δεν φαίνεται το πρόσωπό τους.

Αρ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ