Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΣτην τάξη που μπορεί να μπει η μητέρα ως καθηγήτρια, δεν μπορεί...

Στην τάξη που μπορεί να μπει η μητέρα ως καθηγήτρια, δεν μπορεί να μπει η κόρη της ως μαθήτρια!

Τα καλύτερα ανέκδοτα μέχρι τώρα τα έβγαζαν οι Πόντιοι για τον εαυτό τους. Ως γνήσιοι φορείς του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, λόγω και της γλώσσας τους, δεν διστάζουν να αυτοσαρκαστούν σκληρά με Αριστοφανικό τρόπο και να δημιουργήσουν ανεπανάληπτα ανέκδοτα. Έτσι οι Πόντιοι πιστεύουν ότι κανένας δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί στο χιούμορ και τη σάτιρα και ότι είναι οι αδιαφιλονίκητοι πρωτοπόροι του είδους. Αυτά όμως μέχρι χθες.

Η πολιτεία φρόντισε να ξεπεράσει τους Πόντιους στην παραγωγή ανεκδότων. Επέβαλε ολικό lockdown στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας λόγω ύπαρξης αυξημένου αριθμού νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης covid-19. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι κανένα χωριό για να επιβάλεις lockdown και να το απομονώσεις από το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ένας τεράστιος δήμος με εκατοντάδες εισόδους και εξόδους προς άλλους δήμους.

Με την επιβολή αυτού του lockdown γίνονται πολλά αστεία πράγματα. Ένα αστείο είναι πως στο ένα πεζοδρόμιο, που είναι δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δεν λειτουργούν τα καταστήματα, ενώ στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο, που είναι δήμος Παύλου Μελά, λειτουργούν τα καταστήματα. Θα ήταν πολύ αστείο αυτό, αν δεν ήταν τραγικό για τους επαγγελματίες. Αλλά δεν είναι το συγκεκριμένο τραγικό αστείο το πιο μεγάλο ανέκδοτο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της επιβολής του ολικού lockdown στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Με την επιβολή του ολικού lockdown απαγορεύτηκε στους μαθητές, που κατοικούν στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά φοιτούν σε σχολεία άλλου δήμου, να πηγαίνουν στα σχολεία τους. Οι μαθητές αυτοί κάνουν μάθημα σε διαδικτυακές τάξεις άσχετες με το δικό τους σχολικό περιβάλλον, με άλλους καθηγητές και άλλους συμμαθητές. Οι γονείς ξεσηκώθηκαν για να επιτραπεί στα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία τους που λειτουργούν, ώστε να μην μείνουν πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά η πολιτεία αρνήθηκε πεισματικά να εφαρμόσει το αίτημά τους επικαλούμενη τη δημόσια υγεία. Με την ίδια απόφαση για την επιβολή ολικού lockdown στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν απαγορεύτηκε η μετακίνηση από και προς άλλους δήμους λόγω εργασίας. Έτσι μια καθηγήτρια, που εργάζεται σε σχολείο εκτός του δήμου και που έχει μαθήτρια την κόρη της, είναι υποχρεωμένη να μπει και να εργαστεί στην τάξη, στην οποία τάξη απαγορεύεται η είσοδος στην κόρη της!

Το παραπάνω κωμικοτραγικό είναι το πιο μεγάλο ανέκδοτο αυτής της ιστορίας! Ξεπέρασε ή δεν ξεπέρασε η πολιτεία τα Ποντιακά ανέκδοτα;!

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΥΓ1. Η καθηγήτρια δεν μπορεί να μεταφέρει τον κορωνοϊό, αλλά μπορεί να τον μεταφέρει η μαθήτρια;

ΥΓ2: Τελικά ισχύουν ή δεν ισχύουν οι καλές έρευνες που λένε πως δεν μεταφέρουν τα παιδιά τον κορωνοϊό αλλά οι μεγάλοι;

ΥΓ3: Με βάση τα όσα μας λένε σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε παιδιά και ενηλίκους, αν ήταν μόνο ένας ανάμεσα στην καθηγήτρια μητέρα και την μαθήτρια κόρη να πάει στο σχολείο, αυτός ο κάποιος δεν θα έπρεπε να ήταν η μαθήτρια κόρη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ