Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 μ.μ. στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, όπου θα παραβρεθεί σε εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να μιλήσει για το νέο εξεταστικό σύστημα καλούν η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας και οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΜΜΕ και Νομικής.
«Την ώρα που βλέπουμε τις σχολές μας να ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση, φοιτητές να πετιούνται έξω από τις εστίες ή να μην παίρνουν τη μεταγραφή τους και να μην μπορούν να σπουδάσουν, τις επιχειρήσεις να διεισδύουν όλο και πιο βαθιά, με αποτέλεσμα να κόβουν και να ράβουν στα μέτρα και τις ανάγκες τους τα προγράμματα σπουδών μας και να αξιοποιούν για τα κέρδη τους τους ίδιους τους αποφοίτους, τη γνώση και την έρευνα μας, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε φοιτητής που βλέπει τις σπουδές του να υποβαθμίζονται συνεχώς, το πτυχίο του να αποσυνδέεται από το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει και να χρειάζεται για αυτό πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια, απλήρωτες και ανασφάλιστες πρακτικές έχει επιλογή, να διεκδικήσει οργανωμένα και συλλογικά σπουδές ολοκληρωμένες και χωρίς εμπόδια, δουλειά με δικαιώματα.» σημειώνουν οι φοιτητικοί Σύλλογοι.
Η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνει: «Έρχεται ο κύριος υπουργός να μας πει ότι το νέο ταξικό “ξεσκαρτάρισμα” των μαθητών που θα γίνεται στο Νέο Λύκειο – φροντιστήριο, εξέλιξη που προσθέτει επιπλέον ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, είναι για το καλό μας!!!!! Αλήθεια, τι θα απαντήσει για τα ζητήματα των μηδενικών διορισμών και της κοροϊδίας προς τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας, των περικοπών και της υπολειτουργίας των σχολείων μας, της κατάργησης πλήθους τμημάτων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (φέτος το ζήσαμε και στα ΓΕΛ με τα τμήματα Προσανατολισμού) , για την ειδική αγωγή που είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένη και πολύ κατώτερη των πραγματικών αναγκών και με το νομοσχέδιο για τις Νέες δομές προωθεί ατομικές λύσεις, για την “κανονικότητά” τους που στοιβάζει ολοένα και περισσότερους μαθητές στα τμήματα ή αφήνει απέξω μαθητές, όπως στα νηπιαγωγεία και στα “ολιγομελή” ΕΠΑΛ και τάξεις ένταξης;».
«Εμείς οι γονείς, μαζί με τους και τους καθηγητές τους μαθητές , μαζί με όλους τους εργαζόμενους , ενώνουμε τις δυνάμεις μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και απαιτούμε ένα σχολείο που να μορφώνει χωρίς να εξοντώνει. Θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του, μέχρι να δικαιωθεί το βασικό μας αίτημα: δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή» τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων.