Σε τέτοιες συνθήκες δεν χρειάζονται απειλές στον κόσμο. Η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη και οι απειλές την αυξάνουν. Είναι αλήθεια πως χθες στην περιπατητική ζώνη της οδού Αντώνη Τρίτση παρατηρήθηκε ένας συνωστισμός. Μπορούμε να υποδείξουμε στους ανθρώπους που περπατάνε εκεί, πριν τους απειλήσουμε ότι θα την κλείσουμε, να κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Η περιπατητική ζώνη της Τρίτση στο μεγαλύτερο μέρος της έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μπορούν λοιπόν αυτοί που κινούνται προς τη Μακρυγιάννη να περπατούν στο κάτω μέρος και αυτοί που κινούνται προς τη Μαιάνδρου να κινούνται στο πάνω μέρος, σαν να κινούνταν σε γήπεδο στίβου.
Μπορούμε επίσης να υποδείξουμε στον κόσμο άλλους χώρους θαυμάσιους για γυμναστική ώστε να αποσυμφορηθεί η Τρίτση. Στην οδό Μουσών υπάρχουν δύο κυκλικοί τέτοιοι χώροι. Βρίσκονται ακριβώς εκεί που διασταυρώνει η 25ης Μαρτίου την Μουσών. Ο κάτω χώρος προς τον υποσταθμό της ΔΕΗ έχει μήκος 412 μέτρα και ο πάνω χώρος προς το Lidl έχει μήκος περίπου 350 μέτρα. Είναι σχεδόν σαν γήπεδα του στίβου, είναι μεγάλοι χώροι και ο κόσμος μπορεί να περπατήσει άνετα σ’ αυτούς.
Σίγουρα στο δήμο υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι χώροι. Ας σταματήσουμε λοιπόν να πιέζουμε ψυχολογικά τον ήδη πιεσμένο κόσμο και ας του δώσουμε διεξόδους. Καλά είναι σε τέτοιες στιγμές που ζητάμε από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος, να παραμείνουμε κι εμείς ψύχραιμοι και αντί να τον μαλώνουμε να του προτείνουμε διεξόδους.
Περ.
ΥΓ. Αν πάλι υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί και ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, δεν χρειάζονται παραπανήσιες κουβέντες. Ας απαγορευτεί η κίνηση στην περιπατητική ζώνη της Τρίτση και όπου αλλού χρειαστεί για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.
Κοντά σε απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη της Α. Τρίτση
Περί του πως μπορούν να κινούνται οι πολίτες για άθληση στην οδό Τρίτση
Υπάρχουν κι άλλοι χώροι για γυμναστική εκτός της Τρίτση