Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΤο ΘΕΠΑΝ κρυμμένο πολλά χρόνια πίσω από ένα JCB χορντά

Το ΘΕΠΑΝ κρυμμένο πολλά χρόνια πίσω από ένα JCB χορντά

Για πολλά χρόνια ορισμένοι απασχολούσαν την κοινωνία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με ένα JCB που ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα και έπρεπε να κοπεί και να πεταχτεί. Χρόνια ολόκληρα ορισμένοι προσπάθησαν να πείσουν την τοπική κοινωνία και τις δικαστικές αρχές ότι ο χορντάς δεν ήταν χορντάς αλλά ένα JCB του κουτιού που κάποιοι επίορκοι δημοτικοί υπάλληλοι το έκοψαν και το πούλησαν. Τελικά τις δικαστικές αρχές δεν τις έπεισαν, αλλά τη σκιά στην τοπική κοινωνία την άφησαν. Πάνω απ’ όλα πίσω από αυτόν τον χορντά που τον παρουσίαζαν ως καινούργιο JCB, κρύφτηκε επί χρόνια το ΘΕΠΑΝ που λίγο έλειψε να το απωλέσει ο δήμος.

Τώρα, που το ΘΕΠΑΝ δεν θα χαθεί γιατί μόχθησαν οι ίδιοι οι οποίοι υπεράσπισαν τους δημοτικούς υπαλλήλους όταν τους έλεγαν κλέφτες, εμφανίστηκαν εκείνοι που τους κατηγορούσαν ως κλέφτες για να αποκομίσουν κέρδος από τη σωτηρία του ΘΕΠΑΝ. Και που ήταν τόσον καιρό; Γιατί δεν έβγαλαν άχνα για το ΘΕΠΑΝ τόσον καιρό; Γιατί μας φλόμωσαν στη συνωμοσιολογία και στις αστήρικτες καταγγελίες για ένα σωρό άσχετα πράγματα ενώ υπήρχε το ΘΕΠΑΝ;

Τώρα που όλες εκείνες οι καταγγελίες, οι οποίες δηλητηρίασαν το δήμο για δέκα περίπου χρόνια, κρίθηκαν ανυπόστατες από τη Δικαιοσύνη, εμφανίστηκαν τα καλόπαιδα για να ρεφάρουν πατώντας πάνω στο θέμα του ΘΕΠΑΝ που το είχαν θαμμένο τόσο χρόνια. Μιας και βγήκαν λοιπόν στο μεϊντάνι για να ρεφάρουν, ας μας πουν γιατί επί τόσα χρόνια δεν έλεγαν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο; Δεν το ήξεραν; Άλλα μαρτυρούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού!

Και αφού αποφάσισαν να βγουν στο μεϊντάνι ας μας πουν και για την υπόθεση Κουτελιάν και για το πώς μια ολόκληρη περιοχή του δήμου καταστρέφεται στη βάση της οδηγίας SEVESO που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει πως δεν έχει ισχύ νόμου. Άιντε, αφού ξεκινήσαμε να ρωτάμε τους καταγγέλλοντες, που προσπαθούν να ρεφάρουν, ας τους ρωτήσουμε και για το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ.

Είναι απορίας άξιο πως όλα τα παραπάνω ζητήματα αφορούσαν τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού, αυτοί που φλόμωσαν στις καταγγελίες τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου προέρχονταν από τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού και παρ’ όλα αυτά δεν μας είπαν λέξη για τα παραπάνω παρά κατήγγελλαν ανύπαρκτα σκάνδαλα στον πρώην δήμο Ευόσμου. Μπορούν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση τώρα που προσπαθούν να ρεφάρουν πατώντας στο ΘΕΠΑΝ;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ