Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΌταν αντί να κάνεις έργα επιτίθεσαι σε δημοτικούς συμβούλους, σε δημότες και...

Όταν αντί να κάνεις έργα επιτίθεσαι σε δημοτικούς συμβούλους, σε δημότες και σε Μέσα Ενημέρωσης

Σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ένας εκπρόσωπος της διοίκησης επιτέθηκε φραστικά σ’ έναν πολίτη, ο οποίος δραστηριοποιείται στα δημοτικά. Οι φωνές του εκπροσώπου της διοίκησης ακούγονταν σ’ ολόκληρο το δημαρχείο. Μεταξύ των άλλων που είπε στο δημότη τόλμησε να πιάσει στο στόμα του την Αγκίδα με απαράδεκτο τρόπο ρωτώντας τον αν σκέφτεται γιατί η Αγκίδα ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού, αφήνοντας τον καθένα να βάλει ό,τι θέλει στο μυαλό του.

Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τα μέλη και τους εκπροσώπους της, γι’ αυτό η απάντησή μας απευθύνεται συνολικά στη διοίκηση. Η απάντηση που έδωσε ο δημότης, παρά τον εκνευρισμό του, σ’ αυτήν τη χυδαία προβοκάτσια ήταν ότι η Αγκίδα είναι λογικό να ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση του δήμου. Ας συγκεκριμενοποιήσουμε όμως τους λόγους της δριμείας κριτικής για μία ακόμα φορά αφού έτσι θέλει η διοίκηση Μανδαλιανού και αφού φαίνεται πως, αντί να διοικήσει, μετά τη «σπέκουλα» στον Γιάννη Καμαρινό, μετά την καταμέτρηση των like, έφτασε στην Αγκίδα.

Η Αγκίδα ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση του δήμου γιατί:

  • Ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, επειδή δεν έβρισκε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο. Τελικά βρέθηκαν τα έγγραφα ότι ανήκει στο δήμο.
  • Δεν φτάνει που η διοίκηση ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, ήθελε να πληρώνει ο δήμος για τον δικό του χώρο και για τα κτίρια που έχτισε ο ίδιος γύρω στα 2.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Η διοίκηση του δήμου ήθελε να πληρώσει ο δήμος 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Μάλιστα η διοίκηση παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μεγάλο κατόρθωμα τα 12.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τελικά κάτω από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο δήμος πήρε τα γήπεδα δωρεάν.
  • Η διοίκηση του δήμου έλαβε χορηγία από την ELPEDISON, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.
  • Η διοίκηση δεν απαντάει στην ερώτηση του Γιάννη Γιαννακόπουλου ποια απόφαση για τις χορηγίες ισχύει, του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για το πρόβλημα της δυσοσμίας αλλά μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να πείσει τους κατοίκους ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και ότι τη δυσοσμία την αντιλαμβάνονται υποκειμενικές μύτες.
  • Η διοίκηση του δήμου εμπαίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες όσον αφορά τις οικοδομικές άδειες που δεν δίνονται με επίκληση της οδηγίας SEVESO. Μια τεράστια περιοχή του δήμου καταστρέφεται εξαιτίας αυτής της κατάστασης και η διοίκηση σφυρίζει κλέφτικα.
  • Επί δύο χρόνια πανδημίας του κορονοϊού η διοίκηση του δήμου δεν έκανε καμία δράση.
  • Η διοίκηση του δήμου προσπαθεί να πάρει τα ψίχουλα των χορηγιών από τα ΕΛΠΕ και δεν απαιτεί να χτίσουν το κλειστό γυμναστήριο που υποσχέθηκαν προκειμένου ο δήμος να μην προβάλει εμπόδια στην καταστροφή τους Αθλητικού Πάρκου της ΕΚΟ που έγινε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.
  • Η κωλυσιεργία της διοίκησης του δήμου οδήγησε στην έξωση το ΚΕΠ που βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την έξωση και το ΚΕΠ ακόμη δεν λειτουργεί.
  • Έχει εδώ και έναν χρόνο η διοίκηση του δήμου που όταν ερωτάται για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, απαντάει ότι άμεσα θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από ένα χρόνο κωλυσιεργίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο ΟΕΥ θέλει πολύ μελέτη γιατί είναι τόσο ευρύ το πεδίο που μπορεί να γίνει Μεταπτυχιακή Εργασία.
  • Η διοίκηση του δήμου λίγο έλλειψε να χάσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η ανέγερση του σχολείου θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021 και ακόμη δεν έχει αρχίσει.
  • Η λειτουργία του 24ου Δημοτικού Σχολείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι «στον αέρα» εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης.
  • Στα δυόμιση χρόνια διοίκησης Μανδαλιανού δεν είδαμε να δρομολογείται κανένα μεγάλο έργο. Δεν φτάνει όμως αυτό αλλά υπάρχει απίστευτη κωλυσιεργία και σε μικρά έργα όπως οι κόμβοι της οδού 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, ο φωτισμός της οδού Τρίτση, η διαμόρφωση και ο φωτισμός της οδού Ακαδήμου.

Αυτά για να μην αναρωτιέται η διοίκηση του δήμου γιατί της ασκεί η Αγκίδα δριμεία κριτική και πολύ περισσότερο για να μην διαδίδουν κάποιοι καλοθελητές αθλιότητες.

«Δεν χρωστάω τίποτα σ’ αυτούς που ζουν στον κόσμο της φωτογραφίας και της επ’ αμοιβή λεζάντας»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ