Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΟ κύριος Μανδαλιανός προσπαθεί να ρίξει σε άλλους τις ευθύνες του για...

Ο κύριος Μανδαλιανός προσπαθεί να ρίξει σε άλλους τις ευθύνες του για το ΘΕΠΑΝ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε στην τελευταία γνωμοδότηση νομικού του δήμου σχετικά με το ΘΕΠΑΝ, λέγοντας ότι κάνει ωραία ανάλυση σ’ αυτήν αλλά καταλήγει με την επισήμανση ότι όσα είχαν συζητηθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν νομικά και ουσιαστικά αβάσιμα και πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με την 391/21 απόφαση του Δ.Σ. ο δήμος ομολογεί πως ουδέποτε ήταν κύριος του ακινήτου και αναγνωρίζει ότι θα γίνει κύριος μετά την έκδοση του τίτλου κτίσης.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης τόνισε ότι «εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι ήταν δικό μας, ότι είχαμε τίτλους. Όλες οι γνωμοδοτήσεις, πριν την τελευταία, έλεγαν ότι δεν μπορούμε να το διεκδικήσουμε, είναι αδύνατον να το διεκδικήσουμε, ότι δεν είναι δικό μας, ότι έχουμε αναγνωρίσει την ιδιοκτησία της Εκκλησίας, ότι είμαστε χαμένοι από χέρι με σειρά νόμους και διατάγματα, οπότε αυτά που λέει η τελευταία γνωμοδότηση στο τέλος δεν ισχύουν».

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης συνέχισε λέγοντας ότι θα προστατεύσει τον νομικό ενώ η διοίκηση δεν τον προστάτευσε γιατί του έδωσε λειψά χαρτιά για να πει λειψά πράγματα. Ο κύριος Ναθαναηλίδης καταλόγισε την ευθύνη στη διοίκηση ενώ στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος εάν θα έπρεπε και ο δικηγόρος να αναζητήσει στοιχεία, είπε πως δεν ξέρει ποια είναι η δουλειά του και πώς πρέπει να την κάνει, αλλά σίγουρα η διοίκηση τον εξέθεσε. Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι δύο χρόνια ο δικηγόρος εκδίδει γνωμοδοτήσεις που εκθέτουν τον ίδιο και το επάγγελμά του γιατί η διοίκηση δεν του δίνει τα στοιχεία τα οποία βρήκε η αντιπολίτευση και τα οποία ήταν αναγκαίο να του δοθούν ώστε να γνωμοδοτήσει εξ’ αρχής όπως έπρεπε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, απαντώντας στον κύριο Ναθαναηλίδη είπε ότι η διοίκησή του δεν εξέθεσε κανέναν δικηγόρο και ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να βρει νομικά στοιχεία για το ΘΕΠΑΝ. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο δικηγόρος βρήκε ό,τι βρήκε και έβγαλε την πρώτη γνωμοδότηση και κατόπιν ήρθαν άλλα στοιχεία σε δεύτερο χρόνο, τα οποία κανείς δεν ήξερε, και ο δικηγόρος άλλαξε τη γνωμοδότησή του.

Η επιλογή του δημάρχου να πει ότι η συλλογή των στοιχείων για το ΘΕΠΑΝ ήταν αποκλειστική ευθύνη του δικηγόρου, δεν μας προξενεί εντύπωση. Ο δήμαρχος σε άλλη συνεδρίαση, στην οποία είχε κατηγορηθεί για τη στάση του στο θέμα του ΘΕΠΑΝ, είχε απαντήσει ότι ο ίδιος ήταν ο μοναδικός που δεν ψήφισε δείχνοντας ουσιαστικά τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του οι οποίοι ψήφισαν πως το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο.

Ο κύριος Μανδαλιανός αφού πρώτα έριξε στους δημοτικούς του συμβούλους τις ευθύνες για τη διαχείριση του ΘΕΠΑΝ, τώρα τις ρίχνει και στο δικηγόρο. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ή δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα στοιχεία η αντιπολίτευση τα βρήκε εκεί που θα μπορούσε να τα βρει η διοίκηση και ο δικηγόρος του δήμου. Τα στοιχεία βρέθηκαν στα αρχεία του δήμου και στη Διεύθυνση Γεωργίας. Ποιος θα έπρεπε να τα βρει; Δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει γιατί, εφόσον κανένας μέχρι τώρα δεν έχει παραιτηθεί ή δεν έχει αποπεμφθεί από τον κύριο Μανδαλιανό είτε αυτός είναι πολιτικός είτε είναι υπάλληλος, η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει τον κύριο δήμαρχο.

Όσο για την επισήμανση του δημάρχου ότι κανείς δεν γνώριζε, καμία σχέση με την αλήθεια δεν έχει αυτό. Από τα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο, φαίνεται ότι στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού γνώριζαν για τα έγγραφα. Εμείς δεχόμαστε ότι ο δήμαρχος δεν ήξερε τίποτα και δεν έκρυβε τίποτα. Γιατί δεν έχει αποπέμψει μέχρι τώρα όσους γνώριζαν και δεν το έλεγαν; Άρα την αποκλειστική ευθύνη για το ότι το ΘΕΠΑΝ κόντεψε να χαθεί την έχει ο δήμαρχος. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ