Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΙΡΕΤΙΚΑΤο καλύτερο ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου 2022

Το καλύτερο ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου 2022

Το καλύτερο ανέκδοτο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022 το είπε ο πρόεδρός του Γιώργος Ρούμελης. Μάλιστα ο κύριος Ρούμελης στο ίδιο θέμα δεν είπε μόνο ένα ανέκδοτο αλλά τρία, τα οποία συναγωνίζονται το ένα το άλλο για το πιο είναι το πιο καλό.

Ο κύριος Ρούμελης σε εισήγηση της διοίκησης του δήμου αρνήθηκε να βάλει στην ψηφοφορία και την πρόταση του τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα, η οποία ήταν διαφορετική από την πρόταση της διοίκησης! Στην αντίδραση του κυρίου Σούλα και στην προειδοποίηση πως θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο πρόεδρος τον προκάλεσε να προσφύγει όπου θέλει και επέμεινε να μην βάλει σε ψηφοφορία και την πρόταση του κυρίου Σούλα. Ο κύριος πρόεδρος κατέγραψε την ψήφο του κυρίου Σούλα για την πρότασή του ως «παρών».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο κύριος Θανάσης Κοκονάς συντάχθηκε με την πρόταση του κυρίου Σούλα. Μετά από καβγά που κράτησε μερικά λεπτά, ο κύριος πρόεδρος έθεσε στη διαδικασία της ψηφοφορίας και την πρόταση του κυρίου Σούλα, αλλά αρνήθηκε το δικαίωμα σε όσους είχαν ήδη ψηφίσει παρών ή λευκό να συνταχθούν με την πρόταση του κυρίου Σούλα, η οποία μέχρι εκείνην τη στιγμή δεν είχε τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο κύριος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ρούμελης, δεν δέχτηκε κατ’ αρχάς να θέσει σε ψηφοφορία και την πρόταση του Πέτρου Σούλα, λέγοντας πως αυτός είναι ο κανονισμός και ότι αυτό που ζητάει ο κύριος Σούλας δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το καλύτερο από τα τρία ανέκδοτα που είπε ο κύριος Ρούμελης.

Ο κύριος Ρούμελης ο οποίος, πριν 14 περίπου μήνες και κατά την κατάθεση πρότασης της παράταξης του κυρίου Ζυγά να διεκδικηθεί δικαστικά από το δήμο το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, έθεσε κατά την ψηφοφορία σε ψήφιση την πρόταση της διοίκησης, η οποία διοίκηση ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προτάσεις και έγγραφα. Η πρόταση της διοίκησης ήταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο και αυτό πρέπει να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και αυτό ψηφίστηκε.

Αυτός λοιπόν ο πρόεδρος, ο κύριος Ρούμελης, ο οποίος έθεσε σε ψηφοφορία την απαράδεκτη πρόταση της διοίκησής του που έλεγε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο κόντρα στην πρόταση της παράταξης του Νίκου Ζυγά να διεκδικηθεί δικαστικά το ΘΕΠΑΝ, αυτός ο ίδιος ο πρόεδρος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως πουθενά στην Ελλάδα δεν τίθεται προς ψήφιση άλλη πρόταση πέραν της πρότασης της εισήγησης και γι’ αυτήν πρέπει να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι θετικά ή αρνητικά ή λευκό.

Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα. Ο tempora ο mores.

Αιμίλιος Καλομ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ