Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Μητροπολίτης δεν άφησε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να σταθεί στη θέση...

Ο Μητροπολίτης δεν άφησε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να σταθεί στη θέση του στο Ναό!

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κατά τη Λειτουργία της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, δεν άφησε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, να σταθεί στη θέση που προβλέπεται για το δήμαρχο μέσα στον Ιερό Ναό, εξαιτίας της τελικής στάσης του δήμου στην υπόθεση του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος είπε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 30ης Μαρτίου 2022. Συγχαρητήρια για τη στάση του δημάρχου απέναντι σ’ αυτήν τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη, έδωσαν στο δήμαρχο ο Γιάννης Καμαρινός και ο Νίκος Ζυγάς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Καμαρινός είπε τα παρακάτω κατά τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα:

«Χωρίς να υπάρχει δόση ειρωνείας, κύριε δήμαρχε σας βγάζω το καπέλο για το ήθος σας, για την αξιοπρέπειά σας ως προς το θέμα της συμπεριφοράς απέναντι στο θεσμό της αυτοδιοίκησης. Ο πρώτος πολίτης του τόπου στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση να μην βρίσκεται πάνω εκεί που αρμόζει η θέση του. Εγώ αν ήμουνα στη θέση σας, δεν ξέρω μπορεί να το λέω τώρα εκνευρισμένα γιατί το είδα σε φωτογραφία επειδή ήμουνα ασθενής, θα τον είχα χαιρετήσει το Σεβασμιότατο και θα του χα πει “γεια σας, σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε”».

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο κύριος Ζυγάς λέγοντας τα εξής:

«Όντως ο Σεβασμιότατος διέπραξε ένα ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα. Γιατί θεσμικά έπρεπε ο κύριος δήμαρχος να είναι στη θέση του και ο Σεβασμιότατος φρόντισε να έχει κορδελίτσα εκεί και μόνο όταν ήρθε ο αγαπητός, ο καλός βουλευτής, που επέλεξε το δήμο μας να παραβρεθεί για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τον έβαλε να καθίσει εκεί. Ο κύριος Σιμόπουλος ήταν. Κύριε δήμαρχε, σας το είπα και κατ’ ιδίαν, θέλω να τ’ ακούσουν και οι άλλοι συνάδελφοι, είναι προς τιμήν σας. Μην σας καταβάλει αυτό το πράγμα. Φαίνεται ότι ο Σεβασμιότατος βρίσκεται σε πανικό απ’ τις αντιδράσεις του κι αυτό σας τιμάει και μη νομίζετε ότι σας υποτιμάει. Αυτό το ότι δεν σας έβαλε εκεί πέρα είναι προς τιμήν σας. Έτσι να το εκλάβετε. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν θέλετε να κάνετε πέντε πράγματα πρέπει να συγκρουστείτε με συμφέροντα. Ο Σεβασμιότατος φαίνεται, εκτός απ’ τις πνευματικές ανάγκες των πολιτών, φροντίζει και για τις οικονομικές ανάγκες της Μητρόπολης. Λογικό είναι, λογικό ακούγεται, αλλά να μη γίνεται εις βάρος του δήμου και των πολιτών. Δεν είπαμε να μη φροντίζει. Σεβασμιότατος είναι. Αυτήν την επισήμανση ήθελα να κάνω κύριε δήμαρχε και να μη νοιώθετε μειωμένος από την προσβολή που σας έκανε».

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, σχολίασε με τον παρακάτω τρόπο τα όσα είπαν οι κύριοι Καμαρινός και Ζυγάς:

«Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον κύριο Καμαρινό για τα καλά του λόγια. Ευχαριστώ που είπατε ότι έχω ήθος και αξιοπρέπεια, αλλά δεν θεώρησα ότι έκανα κάτι τόσο δραστικό και τόσο περήφανα τιμητικό που δεν ανέβηκα πάνω και δεν μ’ άφησε κι ο δεσπότης ν’ ανέβω και δεν έκανα θέμα. Ανέβηκαν οι βουλευτές. Δεν θα κάτσω να κακοκαρδιστώ. Ευχαριστώ και για τα καλά λόγια του κυρίου Ζυγά που επίσης το διέκρινε. Δεν μου επιτρέπει πραγματικά η αξιοπρέπειά μου είτε να παραπονεθώ είτε να διαμαρτυρηθώ είτε να κάνω θέμα στον δεσπότη και στον οποιονδήποτε δεσπότη. Αν νομίζει ότι έτσι για ένα θέμα, όπως είναι το θέμα του πάρκου του Αγίου Ανδρέα γιατί όταν το λέμε ΘΕΠΑΝ υπάρχει και αντίδραση, ότι μπορεί να λυθεί έτσι με αυτήν την οξεία αντιπαράθεση που φαίνεται στον κόσμο, μπορούμε να την κάνουμε. Γενικά όμως μπορώ να σας πω ότι παρ’ όλο που περίμενα ότι θ’ ακούσω διάφορα, δεν είπε πολλά. Πέταξε μια σπόντα, του απάντησα, περισσότερο στην πλάκα. Ίσως επειδή ήταν κι άλλα άτομα μπροστά».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ